Πρόστιμο-ρεκόρ στη Google από την Κομισιόν – Θα πληρώσει 4,34 δισ. ευρώ

Οι αρμόδιες αρχές της ΕΕ επέβαλαν πρόστιμο- ρεκόρ στη Google, ύψους 4,34 δισ. ευρώ την Τετάρτη, για επιβολή παράνομων περιορισμών σε κατασκευαστές smartphones με Android και διαχειριστές δικτύων κινητής τηλεφωνίας, με σκοπό την άσκηση πίεσης στους ανταγωνιστές της.

Η Κομισιόν διέταξε την Google να δώσει

τέλος στις παράνομες πρακτικές εντός 90 ημερών για να μην επιβληθούν επιπλέον ποινές. Σημειώνεται πως το πρόστιμο είναι σχεδόν διπλάσιο του προηγούμενου, ύψους 2,4 δισ., που είχε επιβληθεί πέρυσι στην αμερικανική εταιρεία, λόγω της υπηρεσίας αναζητήσεών της για online αγορές.

Το πρόστιμο αντιστοιχεί σε έσοδα μόλις δύο εβδομάδων για τη μητρική της Google, Alphabet, και δεν θεωρείται ότι θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για τα αποθέματα ρευστού της, ύψους 102,9 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, θα μπορούσε να συμβάλει στην κλιμάκωση του εκκολαπτόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσινγκτον.

Η Google ανέφερε πως θα ασκήσει έφεση.

Η επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «η Google χρησιμοποίησε το Android ως ένα όχημα για την εδραίωση της κυριαρχίας της μηχανής αναζήτησής της. Οι πρακτικές αυτές εμποδίζουν τους αντιπάλους της να έχουν την ευκαιρία να καινοτομούν και να ανταγωνίζονται...έχουν αρνηθεί στους Ευρωπαίους καταναλωτές τα οφέλη του αποτελεσματικού ανταγωνισμού στη σημαντική σφαίρα του mobile».

Keywords
Τυχαία Θέματα