Πορεία θανάτου, για τον Αλέξη Τσίπρα !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Η κοινωνική ατμόσφαιρα μυρίζει εκλογές. Είναι διάχυτο αυτό παντού. Στις υπηρεσίες, στα καφενεία, σε κάθε κοινωνικό μετερίζι. Χαράς ευαγγέλια για τους άγρυπνους παράγοντες του δημόσιου τομέα, που διατείνονται ότι δεν έχουν καμιά πολιτική εξάρτηση από πουθενά και προσπαθούν να χτίσουν συμμαχίες για την επόμενη μέρα.

Αναμένεται μια σφοδρή και οξεία εκλογική αναμέτρηση, δοθέντος ότι ο Αλέξης Τσίπρας,

έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος και ότι έχει δυνατές αντοχές. Βεβαίως το τελευταίο διάστημα έχει απομακρυνθεί από τον καλό του εαυτό και πηγαίνει από τραγωδία, σε τραγωδία. Ο εθνικός όλεθρος των πυρκαγιών στο Μάτι, οι δύστοκοι χειρισμοί με την Ρωσία, αλλά και η μεγάλη του εσωκομματική γκρίνια – έστω και εν επιμελώς την κρύβει το Μαξίμου προς τα έξω – αποδείχνουν ότι έχει εισέλθει σε περίοδο πολιτικής εντροπίας – αταξίας ! Η κόπωση που παρουσιάζει παραπέμπει στην οδυνηρή ώρα της κρίσης. Πάραυτα υπάρχει ακόμα ένα σοβαρό τμήμα της εκλογικής μάζας, που αρέσκεται στις θωπείες του Αλέξη Τσίπρα. Θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, του κατοχυρώνει έναν αξιοσέβαστο θώρακα κοινωνικής προστασίας, έναντι πιθανών αιχμηρών μεταρρυθμίσεων, που θα του θίξουν ζωτικά συμφέ-ροντα. Και με αυτήν όμως την αμυντική λογική, κοινωνικό ρεύμα υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, δεν μπορεί να δημιουργηθεί. Αυτό καταναλώθηκε ξαστόχαστα, μαζί με τα μεγάλα ιστορικά πλέον ψέματα του Αλέξη. Το περιβόητο σκίσιμο των μνημονίων, η φωτοβολίδα του κουρέ-ματος του χρέους και άλλα ηχηρά παρόμοια, που σήμερα ηχούν γελοία ! Όμως υπάρχει και ένας άλλος μεγάλος κίνδυνος για τον πρωθυπουργό της «πρώτης φορά Αριστερά», που μπορεί να τον οδηγήσει σε εκλογική ισοπέδωση. Είναι η αποχή των νέων, οι οποίοι και έκαναν την διαφορά την προηγούμενη φορά υπέρ του. Και μαζί με αυτούς να καθίσουν στον καναπέ τους και άλλοι ψηφοφόροι, που πληγώθηκαν αφάνταστα από τα ωκεάνεια ψέματά του. Μερίδα της μεσαίας τάξης, που πίστεψε στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κόσμος που πίστεψε αφελώς στην κατάργηση των πλειστηριασμών, με το περιβόητο ψέμα «Κανέ-να σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ! και πολλοί ακόμα ψηφοφόροι, που πείσθηκαν στο κάλπικο όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης του Αλέξη. Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό μετώπων και πολιτικών ρηγμάτων του, ο πρωθυπουργός, θα κάνει τα πάντα για να διασωθεί από την πολιτική συντριβή. Κεντρικός του στόχος, θα είναι να καταστεί η νέα δεύτερη πολιτική δύναμη και υπό όρους, να προσπαθήσει αργότερα, την επανάκαμψη τη πολιτικής του ηγεμονίας.

Αλλά αυτό το «θα κάνει τα πάντα», μέχρι που μπορεί αληθινά να φθάσει σε πρακτικό επί-πεδο; Πρωτίστως θα προσπαθήσει να μεταθέσει την περικοπή των συντάξεων τον Ιανουά-ριο. Ίσως οι δανειστές του κάνουν αυτή την χάρη. Αλλά αυτή η αβάντα, θα συνοδευτεί και από την ακύρωση των αντιμέτρων του Αλέξη Τσίπρα – παροχολογίας του. Και σημαντικό θα είναι για λόγους εκλογικής ψυχολογίας, αν αυτό ο Αλέξης Τσίπρας, θα το παρουσιάσει τις επόμενες μέρες στην ΔΕΘ, ως δήθεν «μονομερή ενέργεια» ! Όμως δεν είναι όλα τούτα αδιάφορα στις αγορές, που άγρυπνα παρακολουθούν, την ακύρωση των μεταρρυθμίσεων και τις αναμενόμενες αυξήσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα…

Και τα παραπάνω βεβαίως, θα αναμειχθούν εν είδει εκρηκτικού μίγματος, με σκανδαλολο-γία και ακραία πολιτική πόλωση. Χρέος της «Νέας Δημοκρατίας», είναι να μην πέσει στην παγίδα του «βέβαιου νικητή». Αλλά και να καταθέσει μια σύνολη πειστική και εύτολμη στις ανάγκες των καιρών, κυβερνητική πρόταση, που θα πείθει το εκλογικό σώμα, ότι αποτελεί την βάση, μια νέας ευρείας σοβαρής κυβερνητικής πλειοψηφίας, που θα βγάλει τον τόπο, από τα σημερινά οδυνηρά του αδιέξοδα. Μαζί της, θα έχει ώριμους ψηφοφόρους, που συναισθάνονται τις πελώριες τρύπες που κληροδοτούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην παιδεία, την ασφάλεια και το ευρύτερο δημόσιο συμέρον. Οφείλει να πείσει όμως και αυτούς που δυσπιστούν, στο αν μπορεί να έλθει σε ρήξη με τα δεσμά του κομματικού κράτους – ρουσφέτια και αποκαταστάσεις των ημετέρων – και ότι δεν θα αποτελέσει μια από τα ίδια !!!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα