Οι τσιρλίντερ του Κιμ Γιονγκ Ουν «κλέβουν» τις εντυπώσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες [βίντεο]

Μαζί με την αδελφή του, Κιμ Γιο Γιονκ ο ηγέτης της Βορείου Κορέας έστειλε στην Πιόνγκτσανγκ για τους Χειμερινούς Αγώνες και έναν στρατό όμορφων κοριτσιών ("Αrmy of beauties"), για να στηρίξουν τους αθλητές της χώρας. Η ομάδα αυτή ξεπερνά τις 200 cheerleaders και είναι παντού -ανά δεκάδες. Τα μέλη είναι από 20 έως 29 χρόνων, ύψους πάνω από 1.63 και προέρχονται από ευκατάστατες οικογένειες.

Επελέγησαν για την ομορφιά τους, από τα κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας, όπως επισήμανε Βορειοκορεάτης υπεύθυνος των πανεπιστημίων, που έχει αποστατήσει. Όσες παίζουν και κάποιο μουσικό όργανο

ανήκουν σε μπάντες. Η συντριπτική πλειοψηφία σπουδάζει στο Kill II-Sung University, το κορυφαίο του έθνους. Πριν την τελική επιλογή τους, οι αρχές έλεγξαν και όλη την ιστορία τους (όσα έχουν κάνει στη ζωή τους οι ίδιες και τα μέλη των οικογενειών τους).

Όλες είναι ντυμένες με κόκκινες φόρμες και κόκκινα παλτό που καλύπτουν όλο τους το σώμα, άσπρους σκούφους και κόκκινες μπότες έως τον αστράγαλο, κρατούν σημαίες της ενωμένης Κορέας, χειροκροτούν, τραγουδούν κυρίως στίχους ενωτικού περιεχομένου ("uri nun, hana da", δηλαδή "είμαστε όλοι ένα") και κάνουν ό,τι τους δείχνει η αρχηγός κάθε γκρουπ (είναι ντυμένη στα άσπρα), η οποία βρίσκεται στο διάδρομο μπροστά τους. Χαμογελούν όση ώρα είναι στις εξέδρες, βγάζουν φωτογραφίες με όποιον τους το ζητήσει και δεν σταματούν δευτερόλεπτο το τραγούδι.

Το πλήθος αυτών των κοριτσιών ταξίδεψε στην Πιόνγκτσανγκ, μαζί με τους 26 αθλητές του taekwondo της χώρας, τους 21 δημοσιογράφους και τα τέσσερα μέλη της ολυμπιακής επιτροπής της χώρας. Όπου πηγαίνουν, τους συνοδεύουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κάποιοι τις θαυμάζουν, άλλοι τις έχουν χαρακτηρίσει "τρομακτικές", εκείνες βέβαια συνεχίζουν το έργο τους υπό την όποια συνθήκη, διότι έχουν μια αποστολή να φέρουν εις πέρας: να αλλάξουν τη διεθνή άποψη για τη χώρα τους, η οποία τον τελευταίο χρόνο δοκίμασε ουκ ολίγες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.

Να υπενθυμίσουμε πως η Βόρεια Κορέα συμφώνησε μόλις τον περασμένο μήνα να παραστεί στους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στη Νότιο Κορέα και ότι η Κιμ Γιο Γιονκ είναι η πρώτη εκπρόσωπος της δυναστείας των Κιμ που επισκέπτεται το Νότο, από τον πόλεμο που έληξε το 1953.

Keywords
Τυχαία Θέματα