Κατά της κλειστής δομής στις Σέρρες η Βουλγαρία: «Ο στρατός μας θα αντιδράσει»

Η Σόφια εξέφρασε σήμερα την ξεκάθαρη αντίθεσή της στα σχέδια της Ελλάδας να δημιουργήσει νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, στις Σέρρες.

Υπενθυμίζεται ότι στη θέση «Κλειδί» του δήμου Σιντικής Σερρών, θα δημιουργηθεί το πρώτο κλειστό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα για

απελάσεις «εξπρές», στο οποίο θα μετακινηθούν όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου, τόσο από τον Εβρο όσο και από τα νησιά.

Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, χαρακτήρισε σήμερα την δημιουργία της δομής μια «παράλογη» πρόταση.

«Μία δομή παράνομων μεταναστών στην ελληνική πλευρά, κοντά στα σύνορά μας, δημιουργεί συνθήκες όξυνσης της έντασης. Είναι παράλογο και δεν είναι μια κίνηση καλής γειτονίας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Καρακατσάνοφ.

«Ο στρατός της Βουλγαρίας είναι έτοιμος να αντιδράσει. Εγγυώμαι ότι δεν θα αφήσω ένα νέο κύμα μεταναστών να κατευθυνθεί προς τη χώρα μας», υπογράμμισε ο Βούλγαρος υπουργός.

Η Σόφια έχει εγείρει από το 2016 έναν φράκτη κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία μήκους 259 χιλιομέτρων. Εξάλλου ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έχει προτείνει την εγκατάσταση των μεταναστών σε ένα κέντρο εκτός του εδάφους της ΕΕ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα