Η κυβέρνηση μελετά την διακοπή του πρωταθλήματος – Καταγγελία Βασιλειάδη για οπλοφορία Σαββίδη

Μετά τα όσα φαιδρά, επικίνδυνα και απαράδεκτα συνέβησαν -για μια ακόμη Κυριακή- σε ποδοσφαιρικό γήπεδο και ειδικότερα στον αγώνα του γηπέδου της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με δήλωσή του, μεταμεσονύκτια, δήλωσε σχεδόν καθαρά ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην διακοπή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος σε συνεννόηση με την Uefa.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε:

«Οι

σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ' επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα. Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δε πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Για την ιστορία, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης μετά την ακύρωση γκολ της ομάδας του στο 89ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν μηδέν μηδέν μπήκε στο γήπεδο έχοντας σε εμφανές σημείο το όπλο του και παρότρυνε τους ποδοσφαιριστές να φύγουν το γήπεδο. Η πλευρά της ΑΕΚ καταγγέλλει ότι εκτοξεύθηκαν απειλές κατά της ζωής του διαιτητή που διέκοψε τον αγώνα και πήγε στα αποδυτήρια.

Περίπου δύο ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι το γκολ τελικά μέτρησε μέσα στα αποδυτήρια και ο διαιτητής καταλογίζει ευθύνες στην ΑΕΚ που δεν δέχθηκε να συνεχίσει τον αγώνα.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις λίγες ώρες πριν, τα ξημερώματα της Κυριακής είχε εκδοθεί η απόφαση που όχι μόνο ανέτρεπε την πρωτόδικη απόφαση και επέστρεφε τρεις βαθμούς στον ΠΑΟΚ αλλά και ακύρωνε την τιμωρία της έδρας για δύο αγωνιστικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα