Η Tesla καταργεί δύο χρώματα διά στόματος Elon Musk

Γράφει ο Φίλιππος Ντάσκας*

Σε μία προσπάθεια εξορθολογισμού της παραγωγής, η Tesla ανακοίνωσε, αρχικά διά στόματος του αμφιλεγόμενου CEO της, του Νοτιοαφρικανού Elon Musk, την περικοπή δύο χρωμάτων από την «παλέτα» της εταιρείας.

Τα δύο χρώματα, Metallic Silver και Obsidian Black Metallic αφαιρούνται μεν από την διαθεσιμότητα, ωστόσο θα προσφέρονται ακόμα ως limited edition επιλογές με επιπρόσθετο κόστος

2.000 δολαρίων.

Η Tesla έχει εμπλακεί σε μία λεγόμενη «παραγωγική κόλαση», καθώς προσπαθεί εντατικά να αυξήσει το ρυθμό παραγωγής της, ιδιαίτερα για το Model 3, το προσιτό της μοντέλο το οποίο και κατέχει κομβικό ρόλο στη θεμελίωση της εταιρείας ως σοβαρό κατασκευαστή μαζικής παραγωγής.

Οι ίδιοι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια ότι χάνουν την υπομονή τους με τον αμερικανικό γίγαντα καθώς ναι μεν αρχίζει να φτάνει σε επιθυμητά επίπεδα παραγωγής, ωστόσο υπάρχουν αρκετές «φωνές» που παραπονιούνται για αρκετά προβλήματα σε επίπεδο ποιότητας κατασκευής.

Την ίδια στιγμή η συμπεριφορά του Musk αποθαρρύνει πολλούς επενδυτές, καθώς ο δισεκατομμυριούχος διαπράττει το ένα δημόσιο ατόπημα μετά το άλλο, πιο πρόσφατα εμφανιζόμενος να καπνίζει τσιγαριλίκι σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή και χαρακτηρίζοντας «παιδόφιλο» έναν από τους διασώστες που ενεπλάκησαν στην πρόσφατη διάσωση των παιδιών στις σπηλιές της Ταϊλάνδης.

Σε κάθε περίπτωση, η περικοπή των χρωμάτων σημαίνει πως πλέον τα διαθέσιμα χρώματα είναι πέντε, με όλα εκτός του μαύρου να έχουν πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

www.ntokoumenta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα