Επίθεση με γκαζάκια σε γραφεία του υπουργείου Πολιτισμού

Επίθεση με γκαζάκια, από αγνώστους, σημειώθηκε το βράδυ σε παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας.

Οι άγνωστοι, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο των γραφείων με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην πόρτα του κτιρίου. Λίγο νωρίτερα, ομάδα αντιεξουσιαστών πετούσε βόμβες μολότοφ, ξύλα και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις στην Τοσίτσα στα Εξάρχεια.

Πρόκειται για επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε ένδειξη

αλληλεγγύης στον Κ. Γιαγτζόγλου ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή παγιδευμένης βόμβας στον Λουκά Παπαδήμο.

Την ίδια ώρα οι Αρχές ερευνούν με μεγάλη προσοχή την περίπτωση ενός νεαρού που συνελήφθη χθες βράδυ να βάζει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, χωρίς ακόμη να προκύψουν σαφείς ενδείξεις για το αν πρόκειται για άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πάντως το μεσημέρι, οι αντιεξουσιαστές καλούν σε Συνέλευση στο Κτίριο της Πρυτανίας που είναι σε κατάληψη προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για τις μετέπειτα αντιδράσεις τους καθώς σήμερα είναι μια κομβική μέρα για το αν το υπουργείο Δικαιοσύνης θα απαντήσει ή όχι στο αίτημα του Γιαγτζόγλου για μεταγωγή του από τις φυλακές της Λάρισας στον Κορυδαλλό.

Πηγή: CNN.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίθεση, Πολιτισμού,epithesi, politismou