Εκτός σταθμών 35.000 παιδιά – Φωτίου: Δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί

Αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η παραδοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Δημήτρη Καρέλα ότι περίπου 35.000 παιδιά μένουν εκτός προγράμματος παιδικών σταθμών.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου τα παιδιά θα μείνουν εκτός δομών γιατί δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί.

Την ίδια στιγμή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για «άλλη μία ψεύτικη υπόσχεση» με

αφορμή τη δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, ότι 35.000 παιδιά δεν θα βρουν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς τη φετινή χρονιά.

«Αλλη μια ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις όχι μόνο των αρμοδίων υπουργών, αλλά ακόμη και του Αλέξη Τσίπρα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας παραδέχθηκε ότι 35 .000 παιδιά θα μείνουν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών» ανέφερε από την πλευρά της η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη και συνέχισε:«Επαναλαμβάνουμε την αδιαπραγμάτευτη προγραμματική μας δέσμευση: η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού».

Για «εγκληματική παράλειψη» κάνει λόγο το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Μέτρα για να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς ζήτησε πριν λίγες ημέρες το ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ υποβλήθηκαν 161.360 αιτήσεις παιδιών και έλαβαν το πολυπόθητο εισιτήριο του voucher μόλις 93.611. Πάρα τις πομπώδεις διακηρύξεις για τη δήθεν δημιουργία νέων Παιδικών Σταθμών τελικά είναι ακόμη περισσότερα τα παιδιά που αποκλείονται και φέτος, 15.455 βρέφη και 29.678 νήπια από τους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς και 21.958 παιδιά από τις δομές των ΚΔΑΠ. Είναι παιδιά που οι οικογένειές τους καταγράφονται σε ποσοστό 65% ως άνεργοι και μερικώς απασχολούμενοι και με εισόδημα από 0 έως 12 χιλιάδες ευρώ σε ποσοστό 81%.

Keywords
Τυχαία Θέματα