Τσακίστε την Αριστερά!
Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΗΠΑ; Το έλλειμμα δημοκρατίας; Ο ανεξέλεγκτος πρόεδρος τους; Οι θηριώδεις ανισότητες; Ο προκλητικός πλούτος των οικονομικών ελίτ; Η φτώχεια μεγάλου μέρους της κοινωνίας; Τα επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια του κλειστού συστήματος εξουσίας; Οχι. Κανένα απ’ αυτά.
Η μεγαλύτερη απειλή για την υπερδύναμη είναι ο κομμουνισμός. Το είπε με τον πιο επίσημο τρόπο ο πιο επιδραστικός διανοούμενος της σύγχρονης εποχής, ο άνθρωπος που περνάει με εκπληκτικές επιδόσεις όλα τα γνωστικά τεστ, ο πολιτικός που δικαιούται το Νόμπελ Ειρήνης αλλά δεν του το δίνουν οι άθλιοι συνωμότες, ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ποιοι οργανώνουν την ανατροπή της φιλελεύθερης δημοκρατίας; Οι μαρξιστές – λενινιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, ο μουσουλμάνος και αριστερός δήμαρχος της Νέας Υόρκης και διάφοροι συνοδοιπόροι τους, ανάμεσά τους και το δημοσιογραφικό όργανό τους, οι New York Times. Δεν θα τους περάσει όμως, γιατί ο αρχηγός του κράτους έχει πάρει τα μέτρα του και απαντά με αντεπιθέσεις που θα σαρώσουν τα κόκκινα σκυλιά. Εχει και αυτούς που ακολουθούν το παράδειγμά του και παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες για να μην επιτρέψουν στους εχθρούς της δημοκρατίας να πλήξουν την ελευθερία, πουλώντας παχιές υποσχέσεις, καλλιεργώντας προσδοκίες ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, χρησιμοποιώντας τον λαϊκισμό για να παρασύρουν τους απογοητευμένους, τους άτυχους, τους θυμωμένους, τους αφελείς.
Στην Ελλάδα αρχηγός αυτής της ομάδας είναι ο υπουργός και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνης Γεωργιάδης, με υπαρχηγούς τον γραμματέα του κόμματος, Κώστα Κυρανάκη, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη. Ποιος είναι ο στόχος τους; Να αμφισβητήσουν στην πράξη την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, να τελειώνουν με αυτό το παράδοξο που συμβαίνει στην πατρίδα της δημοκρατίας και να απελευθερώσουν τους πολίτες από τη δηλητηριώδη αγκαλιά των αριστερών κομμάτων που τάζουν λαγούς με πετραχήλια και πασάρουν τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Γι’ αυτούς και για κάποιους δημοσιολόγους που τους βοηθούν με το αζημίωτο, η Αριστερά σε όλες τις εκδοχές της είναι η μεγάλη απειλή. Αυτή ευθύνεται για όλα τα κακά.
Ακόμη και για το προπατορικό αμάρτημα. Ακόμη και για την άλωση της Πόλης. Ακόμη και για την καταστροφή της Σμύρνης. Σίγουρα για τη χρεοκοπία. Σίγουρα για τα μνημόνια. Σίγουρα για την εκτεταμένη διαφθορά. Σίγουρα για την οργή του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Μιλάει για δημοκρατία, αλλά δικοί της άνθρωποι ήταν αρχηγοί της τρομοκρατίας: ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας –για να μην ξεχνιόμαστε. Μιλάει για ηθική, αλλά ο Ανδρέας ήταν βουτηγμένος στα σκάνδαλα μέχρι το λαιμό και ο Τσίπρας πούλησε κοψοχρονιά τη Μακεδονία και πήρε μίζα για να περάσει τους Ποινικούς Κώδικες. Ευτυχώς, όμως, έχουν γνώση οι φύλακες. Εξαπολύουν τις επιθέσεις τους, δεν δείχνουν κανένα έλεος και θα συντρίψουν τους δημαγωγούς. Θέλουν λίγο χρόνο, γιατί ο αντίπαλος είναι ισχυρός; Πόσο ακόμη; Μια τρίτη τετραετία. Και μετά θα τρώνε (συγγνώμη, θα τρώμε) με χρυσά κουτάλια.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Παλαιές ταυτότητες: Παράταση έως το 2027 αλλά με αυστηρούς περιορισμούς στη χρήση τους
- Έρχονται αυξήσεις για συνταξιούχους: Πόσα ευρώ κερδίζουν ανά ταμείο
- Οι Metallica πόσταραν την Πηνελόπη Αναστασοπούλου στα social media
- Τραμπ: Επαναφέρουμε τον αποκλεισμό του Ιράν – Τέλος 20% στα φορτία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ
- Σε Γρεβενά και Λεμεσό οι νικητές του ΤΖΟΚΕΡ - Σε καταστήματα Allwyn κατατέθηκαν τα τυχερά δελτία
- Ο Ερντογάν δεν έδωσε στον Τραμπ το ίδιο δώρο που χάρισε στους άλλους ηγέτες του ΝΑΤΟ
- Λαμία: Πάνω από 20 άτομα στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση από σαλμονέλα
- Δολοφονία 20χρονου: Στηρίζει τους αστυνομικούς ο δήμαρχος Άργους - «Περιττή προφυλάκιση»
- Πότε η παραγγελία ενός καφέ έγινε τόσο περίπλοκη;
- Αντιδράσεις για τη δήλωση του δημάρχου Άργους για τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν τον 20χρονο: «Ηθικά και νομικά περιττή η προφυλάκιση»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις efsyn
- Το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις «17 δεσμεύσεις» για τους συνταξιούχους – «Πλήρως κοστολογημένες οι προτάσεις μας»
- «Βάκχες»: Ανάμεσα στην έκσταση και την αμηχανία
- «Βράζουν» οι μετεωρολόγοι με την ΕΜΥ: Γιατί κόπηκε η επταήμερη πρόβλεψη – Διαμαρτυρίες και καταγγελίες
- Τσακίστε την Αριστερά!
- Δούκας για Γουδή: Ώρα να φτιαχτεί το Μητροπολιτικό Πάρκο – Αρμόδιοι φορείς και δήμος να συνεργαστούν χωρίς στεγανά
- Στρατιωτικές δαπάνες εκτός ελέγχου
- «INDUSTRIANA: Η βιομηχανική κληρονομιά της Σαντορίνης και της Θηρασιάς»
- Ο Τραμπ επαναφέρει τον ναυτικό αποκλεισμό και μιλά για τέλος 20% στο Ορμούζ – Με περιφερειακό πόλεμο απειλεί η Τεχεράνη
- Αναθέσεις fast-track εν ονόματι της λειψυδρίας
- Ο Καρέτσας συμφώνησε με την Ντόρτμουντ για συμβόλαιο πέντε ετών
- Τελευταία Νέα efsyn
- Τσακίστε την Αριστερά!
- Στρατιωτικές δαπάνες εκτός ελέγχου
- Ο Τραμπ επαναφέρει τον ναυτικό αποκλεισμό και μιλά για τέλος 20% στο Ορμούζ – Με περιφερειακό πόλεμο απειλεί η Τεχεράνη
- Το σχόλιο Μπελαβίλα για την πυρκαγιά στο Μπάντμιντον: «Ένα από τα κορυφαία αυθαίρετα ολυμπιακά ακίνητα»
- Για το παιδί του Αργους
- 365 υποτροφίες εδωσε η ενωση Εφοπλιστών
- Μουντιάλ 2026: Ο Μερίνο αποδεικνύεται η «χρυσή αλλαγή» της Ισπανίας
- Το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις «17 δεσμεύσεις» για τους συνταξιούχους – «Πλήρως κοστολογημένες οι προτάσεις μας»
- Πρωτοφανής τοξική ρύπανση για 300 εκατ. Ευρωπαίους
- Δούκας για Γουδή: Ώρα να φτιαχτεί το Μητροπολιτικό Πάρκο – Αρμόδιοι φορείς και δήμος να συνεργαστούν χωρίς στεγανά
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φωτιά τώρα στον Ταρσό Λιβαδειάς
- Ανεξέλεγκτη η επιδημία Έμπολα στο Κονγκό – Ανησυχία για τη χειρότερη έξαρση στην ιστορία
- Τραμπ: «Επαναφέρουμε τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν – Επιβάλουμε τέλος 20% στα φορτία μέσω του Ορμούζ»
- Με οριακή πτώση 0,05% έκλεισε το Χρηματιστήριο
- Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία από την Τετάρτη - Υψηλός κίνδυνος για φωτιά
- Όταν η φύση τρελαίνεται: Ο τυφώνας Μπάβι «νίκησε» τη βαρύτητα και δημιούργησε το φαινόμενο του «αντίστροφου καταρράκτη» (vid)
- Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Καλό Λιμάνι Μυτιλήνης
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε ταρίφα 20% για τη διέλευση των Στενών του Ορμούζ
- Είμαστε για τα πανηγύρια
- Ο Πούτιν προαναγγέλλει σφοδρή κλιμάκωση στην Ουκρανία: “Τα αντίποινα θα είναι πολλαπλάσια”