Όταν η μουσική μιλάει από μόνη της

16:58 1/5/2018 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ godspeed-630.jpg Ανταπόκριση από τη συναυλία: Μαγεία, ατμόσφαιρα, δυστοπία, καλλιτεχνική αρτιότητα – Με τέσσερις λέξεις Godspeed You! Black Emperor | Φωτογραφίες/ Διονύσης Παρθενιάδης 01.05.2018, 16:55 | Ετικέτες: post rock, ψυχεδέλεια, συναυλίες Συντάκτης: Χρήστος Καλλιμάνης

Μία μπάντα, οκτώ

άτομα, καθόλου λόγια, μόνο μουσική, με τέσσερις λέξεις... Godspeed You! Black Emperor. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνει κάποιος «κλασσική» ανταπόκριση για να περιγράψει αυτό που ζήσαμε στο Gazi Music Hall το βράδυ της Κυριακής.

Η μουσική κολλεκτίβα των Godspeed παρέδωσε μαθήματα ισοπεδωτικής σκηνικής παρουσίας, επέβαλε την ατμόσφαιρά της στους περίπου 3.500 φίλους της μουσικής που βρέθηκαν στον χώρο και πραγματοποίησε την εμφάνιση της σεζόν, αν όχι την καλύτερη live παράσταση των τελευταίων ετών.

Φωτογραφίες/ Διονύσης Παρθενιάδης

Οι περισσότεροι από εμάς, άλλωστε, που τους είχαμε ξαναδεί είχαμε τόσο δυνατές μνήμες που μόλις την... Κυριακή καταλάβαμε ότι οι Καναδοί είχαν οκτώ χρόνια να επισκεφθούν τη χώρα μας και μας αντάμειψαν με μία επιβλητική συναυλία.

Θα μπορούσα να κλείσω το κείμενό μου εδώ, καθώς δύσκολα μπορούν να βρεθούν οι κατάλληλες λέξεις για να περιγράψουν το σπουδαίο γεγονός της Κυριακής. Θα αρκεστώ, λοιπόν, σε μερικές παρατηρήσεις.

Με «ναυαρχίδα» το εξαιρετικό τελευταίο τους album “Luciferian Towers” και τραγούδια από όλη την καριέρα τους, ήχο εκπληκτικό και προβολές στο background (με πραγματικό φιλμ παρακαλώ) οι Godspeed, χωρίς να πουν λέξη στα μικρόφωνα απέδειξαν γιατί αποτελεούν μία από τις σημαντικότερες μπάντες των τελευταίων 25 ετών και σίγουρα οι πιο σπουδαίοι εκπρόσωποι του ψυχεδελικού, πειραματικού post ήχου.

Μία μπάντα εντελώς αντισταρ, που χωρίς στίχους, χωρίς φανφάρες, χωρίς συνεντεύξεις, με σχεδόν μηδενική παρουσία στα social media καταφέρνει να βρίσκεται στην κορυφή, να γεμίζει πολύ εύκολα μεγάλους συναυλιακούς χώρους και να περνάει το μήνυμά της ξεκάθαρα και μόνο μέσω της μουσικής.

Φωτογραφίες/ Διονύσης Παρθενιάδης

Και το μήνυμα των Καναδών είναι πάντα το ίδιο: κολλεκτιβισμός, αλληλεγγύη, επαναστατικότητα, πρωτοπορία.

Το μόνο που μας μένει να προσθέσουμε είναι: Εις το επανιδείν...

ΥΓ: Για όσους από εμάς παρακολουθήσαμε τη συναυλία δίπλα από τον χώρο του ηχολήπτη, η μαγεία της συναυλίας συμπληρωνόταν από τον ρομαντικό ήχο της μπομπίνας στη μηχανή προβολής!

ΥΓ2: Για την ιστορία το playlist:

Hope DroneMladicBosses HangFam/FamineUndoing a Luciferian TowersDead MethenyThe Sad Mafioso

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επτά λόγοι για να απολαύσουμε ξανά τους Godspeed You! Black Emperor
Keywords
Τυχαία Θέματα