Ο ΠΑΟΚ άλλαξε τα δεδομένα
Ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από τη μεγάλη κίνηση που έκανε ο ΠΑΟΚ. Απέκτησε τον Τούρκο φόργουορντ Τσέντι Οσμαν (31, 2.04) για τα επόμενα τρία χρόνια και μάλιστα αγοράζοντάς τον από τον Παναθηναϊκό της Ευρωλίγκας.
Ο «δικέφαλος του Βορρά» πλήρωσε συνολικά 11.000.000 ευρώ για να κάνει το «μεγάλο κόλπο» και στην ουσία να στείλει μήνυμα ότι είναι αποφασισμένος -σε πρώτη φάση- να διεκδικήσει το Eurocup. Από αυτά, τα 9 εκατομμύρια θα πάνε στον παίκτη για συμβόλαιο τριών ετών. Στην ουσία με το ποσό αυτό έπεισε τον παίκτη να πει το «ναι» και να ζητήσει να φύγει από το «τριφύλλι», με το οποίο είχε ακόμη ενεργό συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 1,9 εκατ.
Τόσο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όσο και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προσπάθησαν να μεταπείσουν τον παίκτη, αλλά χωρίς επιτυχία. Η διαφορά στο οικονομικό ήταν μεγάλη. Και με δεδομένο ότι το συμβόλαιο του Τούρκου άσου δεν είχε «μπάι άουτ», ακολούθησε μια διαπραγμάτευση η οποία κατέληξε στο να καταβάλει ο ΠΑΟΚ άλλα 2 εκατ. ευρώ στους «πράσινους». Μένει να φανεί πια αν θα αναζητήσουν αντικαταστάτη του Οσμαν, αφού για τη θέση αυτή έχει αποκτηθεί ο Μπόνγκα. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τέλης Μυστακίδης θέλει να πάρει και τον Τολιόπουλο, για τον οποίο έχει φτάσει σε σημείο να προσφέρει 1,5 εκατομμύριο ευρώ!
Προς το παρόν, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αντρέα Τρινκιέρι, έχει στα χέρια του ένα ρόστερ υψηλών απαιτήσεων, αν θυμίσουμε ότι έχουν αποκτηθεί οι Νικ Καλάθης, Χάτζινς, Μπαζίνας, Φόστερ, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Γκρέι, Αλεξάντερ, Κακλαμανάκης. Από το περσινό ρόστερ έχουν μείνει οι: Ταϊρί, Περσίδης, Μουρ και Ομορούγι. Παρεμπιπτόντως, έγινε γνωστό το πρόγραμμα των ΠΑΟΚ και Αρη στο Eurocup. Στην πρεμιέρα (29-20 Σεπτεμβρίου) οι «ασπρόμαυροι» θα φιλοξενήσουν την ισπανική Μανρέσα και ο Αρης θα παίξει στη Γαλλία με τη Λεμάν. Σε κρίσιμη φάση είναι και η περίπτωση του Τόμας Γουόκαπ με τον Ολυμπιακό.
Ο ελληνοποιημένος Τεξανός πλέι μέικερ, που έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ευρώπης, έχει προσφορά για τριετές συμβόλαιο, με αποδοχές 3 εκατ. ετησίως από την Ντουμπάι. Η διαφορά είναι μεγάλη από το 1,2 εκατ. που έχει λαμβάνειν από τους «ερυθρόλευκους». Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ήταν έτοιμοι να του κάνουν πρόωρη επέκταση με αύξηση αποδοχών, αλλά σε καμία περίπτωση με τέτοια ποσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση που γίνεται μεταξύ των δύο ομάδων είναι με ποιο ποσό θα δεχθεί ο Ολυμπιακός να τον αφήσει ελεύθερο. Η πρώτη προσφορά της Ντουμπάι ήταν 700.000 ευρώ, αλλά απορρίφθηκε. Ακόμα κι έτσι, θα πρέπει να συντελεστεί μεγάλη ανατροπή για να μείνει ο Γουόκαπ στον Ολυμπιακό.
Η περίπτωση του Ντόρσεϊ έχει τα ίδια δεδομένα: δηλαδή έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Κι εδώ υπάρχει πρόθεση για επέκταση με αύξηση από φέτος, όμως ο ομογενής γκαρντ ζητάει ποσό άνω των 3 εκατομμυρίων ετησίως, παρότι δεν φαίνεται να έχει «έτοιμη» ομάδα. Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό και με τους δύο είναι ότι διαθέτουν ελληνικό διαβατήριο. Ακούγεται ότι για τον Ντόρσεϊ ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός αν δώσει και τον Τολιόπουλο, χωρίς να μένει αδιάφορος ο ΠΑΟΚ.
Ο προπονητής των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας, βρίσκεται στο Λας Βέγκας για το φημισμένο «Σάμερ Λιγκ» του ΝΒΑ. Εκεί θα διερευνήσει τις περιπτώσεις που τον ενδιαφέρουν για αντικαταστάτη του Πίτερς.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αθερίδης για Marfin: «Όταν είχα ακούσει για ελληνικό FBI κατουρήθηκα στα γέλια, σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»
- Επέστρεφε στην Ελλάδα η 46χρονη που συνελήφθη σε αεροδρόμιο του Λονδίνου και κατηγορείται για τον εμπρησμό στη Marfin
- Άμεση και αποτελεσματική η παρέμβαση του Π.Φ.Σ. για την κατάργηση της παράνομης χρήσης του πράσινου σταυρού από καταστήματα HONDOS CENTER
- Ο Γιώργος Κακοσαίος πήγε οικογενειακώς για ρίγανη και ανέβασε βίντεο στο TikTok
- ΠΑΟΚ: Ήρθε ο Σανταμαρία, έρχεται ο Άλι, έπεται συνέχεια
- Ογκολόγοι εξηγούν: Το Νο1 πράγμα που πρέπει να περιορίσετε στο ντους για να μειώσετε τον κίνδυνο για καρκίνο
- Πρέβεζα: Δύο συλλήψεις για κλοπή γλαστρών από κατοικία
- Reuters: Αεροπορικά καύσιμα για έναν μήνα έχει η Ευρώπη – Οι ιδιαίτερα ευάλωτες χώρες
- Ο Ν. Δένδιας συναντήθηκε με τον πιλότο του F-16 στη Ζάκυνθο και τον συνεχάρη
- Λουόμενος από την παραλία του Αλίμου: «Έχουν πανικοβάλλει τον κόσμο, τους τσιμπάει μια γόπα και φωνάζουν “λαγοκέφαλος”»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις efsyn
- Μεγαλείο ψυχής από την κοινότητα των Προσφυγικών: Προσφέρει φιλοξενία στους πληγέντες των Πετραλώνων
- Απόφοιτος της ΣΑΕΚ ΑΚΜΗ ο πρώτος Έλληνας που κυκλοφόρησε game για το PS5
- Θερμή υποδοχή Τσίπρα από τον περιφερειάρχη στη Λέσβο: «Φοιτητή μου…» – «Είχα πάρει 9 στο μάθημά του»
- Ο Independent αποκαλύπτει το νέο σχέδιο για το Κυπριακό: Δύο χωριστά κράτη με «φερετζέ» ομοσπονδίας
- Ο Σπίρτζης αρνήθηκε την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ – Η επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
- Ο ΠΑΟΚ άλλαξε τα δεδομένα
- Παραλήρημα Πλεύρη: «Χέστες, κότες, αλήτες, καθάρματα αναρχικοί… θα τους ξεσκίσουμε»
- ΕΛΑΣ: Σχεδόν διπλάσιο το φορολογικό βάρος στην εργασία από όσο στο κεφάλαιο
- Κατ’ αρχήν συμφωνία με Κλοπ η Εθνική Γερμανίας
- Ο καύσωνας προκάλεσε πάνω από 10.000 επιπλέον θανάτους στην Ευρώπη
- Τελευταία Νέα efsyn
- Ο ΠΑΟΚ άλλαξε τα δεδομένα
- Ο «γαλάζιος» δήμαρχος Άργους υπερασπίζεται με πάθος τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν τον 20χρονο
- Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας έμεινε ίδιος, το ΠΑΣΟΚ παριστάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο εμείς έχουμε ειλικρινείς ρεαλιστικές προτάσεις
- Δίκη για Τέμπη: Αίτημα στελέχους της ΕΡΓΟΣΕ για ακύρωση του κλητηρίου θεσπίσματος
- Τα Ελληνικά Οινοποιεία αποκαλύπτουν τη νέα εικόνα του «Θεσσαλικού»
- Επεσαν οι υπογραφές για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά – Μητσοτάκης: Διορθώνουμε ασθένειες πολλών δεκαετιών
- HELLENiQ ENERGY: Περιβαλλοντική εκπαίδευση για 1.700 παιδιά
- Ο Ραφαέλε Φίτο νέος ειδικός αντιπρόσωπος της Κομισιόν για την Κύπρο
- Μουντιάλ 2026: Γιατί η Αργεντινή ζητά από τη FIFA να φορέσει τη μπλε φανέλα εναντίον της Αγγλίας – Ο ιδιαίτερο λόγος
- To The Ellinikon ανοίγει στον κόσμο παραδίδοντας το The Ellinikon Sports Park
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ρωσικό βίντεο δείχνει ουκρανούς να επιχειρούν σαμποταζ με drones
- Μητσοτάκης: «Εξαιρετικά σημαντικό έργο» - Έπεσαν οι υπογραφές για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά
- Independent: Το σχέδιο του ΟΗΕ για λύση του Κυπριακού - Αμφιλεγόμενες προβλέψεις και πρώτες αντιδράσεις
- Ο Σίνερ φόρεσε ξανά την πανοπλία του
- Τεργέστη: Η στιγμή που δόκιμοι της Στρατιωτικής Ακαδημίας σώζουν οδηγό από αυτοκίνητο που βυθίζεται – Τρομακτικό βίντεο
- Λεκές από αντηλιακό ενώ είσαι έξω; Έτσι θα τον προλάβεις πριν μείνει σημάδι
- Τσίπρας από τη Λέσβο: «Ήρθαμε να ακούσουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε λύσεις»
- Η Στέγη στο 23ο φεστιβάλ Sirenos στο Βίλνιους της Λιθουανίας
- Η Ευρώπη κατέγραψε 10.000 πλεονάζοντες θανάτους από την ακραία ζέστη στα τέλη Ιουνίου
- Μέλος ακροδεξιού κόμματος στην Ιταλία ξυλοκόπησε μετανάστη και το ανέβασε σε βίντεο