Ο Jack White και το... χάσμα των γενεών

23:59 3/4/2018 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ white-jack-diskos-.jpg Πώς ο νέος του δίσκος έφτασε στο νο1 κερδίζοντας ακόμη και το streaming | (Photo by Vince Bucci/Invision/AP, File) 03.04.2018, 23:17 | Ετικέτες: rock, δίσκος, βινύλιο Συντάκτης: efsyn.gr

Μπορεί το streaming να έχει καταστεί ως ο κυρίαρχος τρόπος, όμως, για τους λάτρεις της μουσικής η φυσική κυκλοφορία έχει πάντα ξεχωριστή σημασία. Και ειδήσεις

όπως η «πρωτιά» του Jack White στα αμερικανικά τσαρτ μόνο χαρά μπορούν να προσφέρουν.

Όχι τόσο για την μουσική αξία του νέου του δίσκου, όσο για τον τρόπο με τον οποίο επήλθε η πρώτη θέση στο Billboard.

Ο σπουδαίος μουσικός κυκλοφόρησε στις 23 Μαρτίου το τρίτο του προσωπικό album «Boarding House Reach», πειραματίστηκε αρκετά και δημιούργησε έναν δίσκο, ο οποίος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και φεύγει μακριά από τα όσα έκανε καλλιτεχνικά τα τελευταία χρόνια.

Η υποδοχή από κοινό και κριτικούς ήταν πολύ καλή και το «Boarding House Reach» έφθασε πλέον στην κορυφή με τις φυσικές πωλήσεις να είναι εκείνες που του δίνουν την πρωτοκαθεδρία.

Όπως σημειώνουν οι New York Times ο ράπερ XXXTentacion βρέθηκε στην πρώτη θέση του Billboard την περασμένη εβδομάδα με 159 εκατομμύρια streams και μόλις 20.000 φυσικές πωλήσεις.

Αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, ο Jack White κατέκτησε την κορυφή με 121.000 φυσικές πωλήσεις, από τις οποίες οι 27.000 είναι σε βινύλιο, και μόλις 4,2 εκατομμύρια streams.

«Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν τον διαχωρισμό που υπάρχει στη μουσική τα τελευταία δύο χρόνια. Νεαροί χιπ χοπ καλλιτέχνες φτάνουν στην κορυφή κυρίως μέσω του streaming, ενώ οι πιο μεγάλοι rock και country σταρ στηρίζονται κυρίως στα CD και στο βινύλιο» υπογραμμίζουν οι NY Times.

Χάσμα γενεών;

[ad-slot]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυκλοφορεί τραγούδια και... απαγορεύει Το λαογραφικό σεμινάριο που ακούει στο όνομα American Epic
Keywords
Τυχαία Θέματα