Μια χώρα να μας χωρά
Η 90ή ΔΕΘ έκλεισε τις πόρτες της. Άφησε όμως πίσω της δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες για το αύριο της χώρας. Από τη μια, έναν πρωθυπουργό που ήρθε στη Θεσσαλονίκη να διαχειριστεί την αποτυχία του. Από την άλλη, ένα ΠΑΣΟΚ που ήρθε να καταθέσει σχέδιο.
Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε, με ημίμετρα, να χρυσώσει το πικρό χάπι της ακρίβειας ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα. Οι πολίτες όμως δεν ζουν στις παρουσιάσεις του Μαξίμου. Ζουν στο σουπερμάρκετ, στο ενοίκιο, στον λογαριασμό του ρεύματος. Και εκεί η αλήθεια δεν καμουφλάρεται. Όταν το μόνο σου επιχείρημα γίνεται ο φόβος, και από το «Μητσοτάκης ή χάος» φτάνεις στο «Μητσοτάκης ή Ερντογάν», έχεις ήδη ομολογήσει ότι δεν έχεις τίποτα άλλο να πεις.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπήκε σε έναν αγώνα πλειοδοσίας με ασύνδετα μέτρα τάζοντας τα πάντα σε όλους. Παρουσίασε όραμα. Και το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του συμπυκνώνει την ουσία του: θέλουμε μια χώρα να μας χωρά όλους.
Να χωρά τη γυναίκα που προσπαθεί να σπάσει τη γυάλινη οροφή, χωρίς να διαλέγει ανάμεσα στην καριέρα και την οικογένεια. Με καθολική δωρεάν βρεφική και προσχολική αγωγή και μηνιαία στήριξη 200 ευρώ για κάθε παιδί έως τριών ετών.
Να χωρά τον αγρότη που επιλέγει να μείνει και να παράγει στον τόπο του, σε μια περιφέρεια που σήμερα αργοπεθαίνει. Με ενεργειακές κοινότητες, με αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία, με προστασία της αγροτικής γης και ακατάσχετες αγροτικές ενισχύσεις.
Να χωρά τον εργαζόμενο που αγωνιά για τον μισθό του, που εξαφανίζεται στο σουπερμάρκετ και στο ενοίκιο. Με σταδιακή επαναφορά του 13ου μισθού στο Δημόσιο, με τον κατώτατο μισθό να καθορίζεται ξανά από τους κοινωνικούς εταίρους, με κατάργηση του 13ωρου και πιλοτική εφαρμογή της 4ήμερης απασχόλησης.
Να χωρά τον ελεύθερο επαγγελματία που χρειάζεται ένα ασφαλές περιβάλλον για να λειτουργεί την επιχείρησή του. Με κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης, του τέλους επιτηδεύματος, σταδιακή μείωση της προκαταβολής φόρου και ρύθμιση έως 120 δόσεις.
Να χωρά τον συνταξιούχο που βλέπει τη σύνταξή του να τελειώνει πριν από το τέλος του μήνα και μετρά αν θα πληρώσει πρώτα το ρεύμα ή τα φάρμακα. Με σταδιακή επαναφορά της 13ης σύνταξης, νέο ΕΚΑΣ και μείωση της κιλοβατώρας κατά 20% ήδη από το 2027.
Να χωρά τον νέο των 30 που δουλεύει, αλλά μένει ακόμα στο πατρικό του. Με 40.000 κοινωνικές κατοικίες μέσω του προγράμματος GenRent.
Απέναντι στις μεγάλες υποσχέσεις και την αναξιοπιστία, εμείς απαντάμε με μεταρρυθμίσεις που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε. Επτά νομοθετικές παρεμβάσεις στο πρώτο εξάμηνο, τέλος στο πάρτι των συμβούλων και πλαφόν στις απευθείας αναθέσεις. Παράλληλα, λογοδοσία και διερεύνηση ευθυνών για να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου και να σταματήσει επιτέλους η ατιμωρησία.
Ένα τέτοιο σχέδιο όμως δεν μπορεί να το υλοποιήσει όποιος προχωρά πλάι στα ισχυρά συμφέροντα. Μπορεί να το κάνει πράξη μόνο μια παράταξη χωρίς εξαρτήσεις και αυτή η παράταξη είναι το ΠΑΣΟΚ.
Σε μια χώρα που έχει στενέψει για πολλούς, ήρθε η ώρα να τη μεγαλώσουμε ξανά. Μια Ελλάδα που θα χωρά όλους εμάς.
*Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανθή Βούλγαρη: Ξέσπασε στον αέρα για δημοσιεύματα - «Με έβγαλαν ότι πήγα στην κλινική στο Κολωνάκι»
- Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό 36χρονο στη Θεσσαλονίκη - Πώς έγινε το δυστύχημα
- Πού έστειλε τη φωτογραφία του Γ. Μαζωνάκη η γιατρός; – Οι πληροφορίες για τον «γιατρό-υπνωτιστή», ο οποίος έχει μπει στο κάδρο
- Βουνό από λουλούδια και μηνύματα στο μνήμα του Μαζωνάκη, ησυχία για να θρηνήσει ζήτησε η αδελφή του
- Οι δύο γιατροί προσφεύγουν κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησής τους
- Ευγενία Σαμαρά: "Είμαι μεγάλο χαρτόμουτρο - Με έμαθε η Άννα Βίσση"
- Στις φυλακές Κορυδαλλού οι δύο γιατροί μετά την προφυλάκισή τους
- Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη 45χρονος που επιχείρησε να μπει με γεμάτο πιστόλι στο σπίτι της συζύγου του
- «Χαμογέλα και πάλι»: Ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην ομάδα της Σίσσυς Χρηστίδου
- ΙΣΑ: Πρόστιμα 1,44 εκατ. ευρώ και αναστολές αδειών σε γιατρούς - Τα στοιχεία των ελέγχων στον απόηχο της υπόθεσης Μαζωνάκη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις efsyn
- Φορολογική ασυλία, εξαγορά πλού του και πολιτική για επενδύσεις;
- Φωτιά στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» – Εκδηλώθηκε σε υπόγειο χώρο
- Λαμία: Νεκρός 76χρονος μετά από σφοδρή μετωπική σύγκρουση ΙΧ [βίντεο]
- Νάξος: Ακροδεξιοί βανδάλισαν βιβλιοπωλείο με συνθήματα κατά της Παλαιστίνης και μαιάνδρους [εικόνες]
- Εξουσία – δικαιοσύνη – ατιμωρησία
- Πολεμικός καπιταλισμός
- Μια χώρα να μας χωρά
- Κ. Αρβανίτης σε φον ντερ Λάιεν: «Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι αποτέλεσμα των δικών σας συνειδητών επιλογών»
- Ισραηλινός υπ. Άμυνας: Έτοιμος να «ολοκληρώσει το έργο» ο στρατός στη Γάζα και να την αδειάσει από τους κατοίκους της
- Aegean: Πώς αντιμετωπίζει την έκρηξη στις τιμές των καυσίμων – Ο σχεδιασμός για τον χειμώνα
- Τελευταία Νέα efsyn
- Μια χώρα να μας χωρά
- Νάξος: Ακροδεξιοί βανδάλισαν βιβλιοπωλείο με συνθήματα κατά της Παλαιστίνης και μαιάνδρους [εικόνες]
- Ισραηλινός υπ. Άμυνας: Έτοιμος να «ολοκληρώσει το έργο» ο στρατός στη Γάζα και να την αδειάσει από τους κατοίκους της
- Κ. Αρβανίτης σε φον ντερ Λάιεν: «Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι αποτέλεσμα των δικών σας συνειδητών επιλογών»
- Νάξος: Νεκρός 72χρονος σε τροχαίο μετά από σύγκρουση δύο ΙΧ – Συνελήφθη 19χρονος
- Μητσοτάκης: «ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ είστε δύο όψεις του ίδιου νομίσματος όσο και αν προσπαθείτε να διαφοροποιηθείτε»
- Λαμία: Νεκρός 76χρονος μετά από σφοδρή μετωπική σύγκρουση ΙΧ [βίντεο]
- Φορολογική ασυλία, εξαγορά πλού του και πολιτική για επενδύσεις;
- Πολεμικός καπιταλισμός
- Εξουσία – δικαιοσύνη – ατιμωρησία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κλιμάκωση στην Μ. Ανατολή: H Σ.Αραβία κατηγορεί τους Χούθι για επίθεση κατά της Μέκκας
- Αύξηση 4,7% σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Ιούλιο
- Μακάβριες δηλώσεις Κατς: «Το Ισραήλ έτοιμο να αδειάσει τη Γάζα από Παλαιστίνιους»
- Ο εφιάλτης
- 47χρονος δολοφόνησε τέσσερα μέλη μιας οικογένειας στη Λουιζιάνα
- Κιλκίς: Χειροπέδες σε αλλοδαπό διακινητή μεταναστών
- Φρίκη στη Λουιζιάνα: 47χρονος δολοφόνησε τέσσερα μέλη μιας οικογένειας
- η «Μεγάρων Γη»: Το Αγροφεστιβάλ περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αναγέννησης των Μεγάρων
- Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στη Νέα Ερυθραία στις 17/9
- Τραβάτε καζανάκι χωρίς να κλείσετε το καπάκι; Τι κίνδυνος υπάρχει, σύμφωνα με νέα μελέτη