Λεκτικά ολισθήματα
Χαριεντιζόσασταν με την κ. Καρυστιανού για να μπείτε στο κόμμα της, είπε πρόσφατα η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Αλεξάνδρα Σδούκου στον Φαραντούρη του ΠΑΣΟΚ και αυτός ανταπάντησε στον ίδιο τόνο λέγοντας ότι και η ίδια χαριεντιζόταν με υπουργούς στο παρελθόν, προφανώς για την πολιτική της ανέλιξη. Εφριξε η κ. Σδούκου. Τι σεξιστή τον αποκάλεσε, τι μισογύνη και λοιπές πομφόλυγες. Το ρήμα χαριεντίζομαι είναι σεξιστικό για τις γυναίκες ενώ δεν είναι για τους άντρες. Ωραία η ισότης των φύλων. Το γελοίο είναι ότι αυτή η διένεξη διενεργείται από δύο ελαφρείς της πολιτικής ζωής και παρ’ όλα αυτά διαχέεται στην ελληνική κοινωνία και προκαλεί ιλαρές [φαιδρές] αντιπαραθέσεις χωρίς κανένα νόημα.
Ο δεν ντρεπόμαστε άπαντες υπουργός -ακόμη!- Υγείας και ποιος να το φανταζόταν ποτέ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο θλιβερός Αδωνις, λοιδορούσε δημοσιογράφους ότι έχουν πάρει μπάφο πρωί πρωί. Φύλλο δεν κουνιέται. Είμαστε [αρκετοί εξ ημών] τμήμα ενός συγκατανευσιφάγου λαού (συγκατανευσιφάγος: αυτός που λέει ναι σε όλα, ο μέγας κόλακας]. Ας δικαιολογήσουμε αυτούς τους κόλακες. Τι κάνουμε οι υπόλοιποι: Τι κάνουν οι κατά τα άλλα σωτήρες-ευεργέτες του ελληνικού λαού, όπως αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνται; Οι επίδοξοι ηγέτες; Οι κακόμοιροι οι βουλευτές; Οι εκπαιδευτικοί, οι δημοσιογράφοι και λοιποί του πνεύματος; Τα λεκτικά ολισθήματα δεν είναι απλά πταίσματα, αλλά καταδεικνύουν την εν γένει [χθαμαλή] προσωπικότητα όσων τα εκστομίζουν, φανερώνουν το επίπεδο πολιτισμού στο οποίο έχουμε ως χώρα κατρακυλήσει.
Δεν είναι ανάξιο λόγου να επικρίνονται τα λεκτικά [όχι γλωσσικά] ολισθήματα. Ελεγε ένας κορυφαίος των Κυνικών, ο Θηβαίος Κράτης, ότι είναι προτιμότερο να γλιστρήσει κανείς με το πόδι παρά με τη γλώσσα (κρείττον είναι τω ποδί ολισθήσαι ή τη γλώττη). Α μπα, ποιος δίνει πια σημασία στους αρχαίους [που είναι πολύ πιο νέοι από ό,τι νομίζουμε οι πολλοί]. Αμα γλιστρήσεις με τη γλώσσα έστω και μια φορά δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής στην κανονικότητα, κόβεις καπίστρι και ουδείς μπορεί να σε συγκρατήσει, όπως συμβαίνει με τον μέγα Αδωνι – είναι απίστευτο ότι αυτός ο άνθρωπος είναι σημαίνον [κορυφαίο!] στέλεχος μιας κυβέρνησης, αλλά θα πει κανείς δεν είναι απίστευτο που έχουμε επιλέξει αυτήν την κυβέρνηση; Ο λαός να βάλει το χέρι του, αλλά πού να το βρει το χέρι του ο λαός; Εχει χάσει τα μέλη του, τον νου του, την ψυχή του, τον εαυτό του με άλλα λόγια. Ημασταν ποτέ σοβαρός λαός; Κουβαλάμε μεν έναν μακραίωνο πολιτισμό αλλά μας φαίνεται πολύ βαρύς και τον ξεφορτωνόμαστε εύκολα, χωρίς καμία ερινύα.
Θα πρέπει να αποδώσουμε τα «εύσημα» στην ελληνική τηλεοπτική δημοσιογραφία και σε όσους εργάζονται σε αυτήν· αυτοί κι αν είναι συγκατανευσιφάγοι – αλλά ουδενός ιδρώνει το αυτί, ειδικά εκείνων που θεωρούνται φύλακες της δεοντολογίας και της ηθικής – αστειάκια…«οργανικά»…
Δεν υπάρχουν άλλες ειδήσεις πλέον για την ελληνική τηλεόραση πλην του απίστευτα άδικου, είναι αλήθεια, θανάτου του δημοφιλούς τραγουδιστή. Ναι μεν έρχονται στο φως [λες και δεν τα ξέραμε] οι σκοτεινές πλευρές των διεφθαρμένων ιατρών αλλά οι ευθύνες και οι ενοχές της κυβέρνησης παραμένουν στο απυρόβλητο. Απλώς πέφτουμε από τα σύννεφα, όπως είναι η προσφιλής έκφραση των υποταγμένων στην εξουσία δημοσιογράφων.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Συναγερμός σε Ρεάλ και Γαλλία με Κιλιάν Μπαπέ: Φόβοι για σοβαρό τραυματισμό
- Super Cup 2026: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο
- Πρίγκιπας Χάρι: Επιστρέφει ξανά στις ΗΠΑ λίγες εβδομάδες μετά τη μετακόμιση στη Βρετανία
- Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Ποια θα είναι η κατάσταση την ώρα της συναυλίας της Βίσση
- Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
- Woman Confirmed Dead, Five Still Missing After Athens Building Blast
- Mitsotakis Warns of 'Difficult Winter' Without EU Fiscal Flexibility on Fuel Taxes
- Σοκαρισμένοι οι περίοικοι στην Πλάκα: «Θα είχε σκοτωθεί, έπεσε όλη η σιδερένια κάσα στο γραφείο»
- Πλάκα: Εντοπίστηκε και σορός άνδρα στα συντρίμμια του κτηρίου- Αγωνία για τους τέσσερις αγνοούμενους
- Ηλεκτρικό ρεύμα: Στροφή των καταναλωτών στα μπλε τιμολόγια
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις efsyn
- Τυχερός στον κυνισμό του ο βουλευτής Κουλκουδίνας…
- Δισκοκριτική: Charli XCX, Δημήτρης Κουρτικάκης, Arab Strap, Playgrounded
- Συμεών Κεδίκογλου στην «Εφ.Συν.»: «Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αλλάξει τα πράγματα»
- Χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ για τη «βελόνα που ξεκολλάει»
- Από την αντοχή στην προοπτική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- Μυτιλήνη: Ο «ιπτάμενος γιατρός της καρδιάς» έσωσε δύο Τούρκους επισκέπτες από οξύ έμφραγμα
- Από τον «δείκτη Συγγρού» στον «δείκτη Εθνική Οδός»: Ο Τσιάρας πήρε την σκυτάλη από τον Κουλκουδίνα
- Το Τραγούδι της Ημέρας: Silencio
- Ο Νετανιάχου, ο Τραμπ και η παρέα του Κυριάκου
- Τελευταία Νέα efsyn
- Λεκτικά ολισθήματα
- Από την αντοχή στην προοπτική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- Ποιος θα ορίζει την «υπερνοημοσύνη»;
- Η νικοτίνη «τσακίζει» την ψυχική υγεία των εφήβων: 34% πιθανότητες να εθιστεί κάποιος από την πρώτη ρουφηξιά
- Μασούτης: Πωλήσεις πάνω από 1,2 δισ. ευρώ με το βλέμμα στη νέα εποχή μετά το deal με την Κρητικός
- Από τον «δείκτη Συγγρού» στον «δείκτη Εθνική Οδός»: Ο Τσιάρας πήρε την σκυτάλη από τον Κουλκουδίνα
- Μυτιλήνη: Ο «ιπτάμενος γιατρός της καρδιάς» έσωσε δύο Τούρκους επισκέπτες από οξύ έμφραγμα
- Αγωνία στην Πλάκα: «Κρίσιμες ώρες γιατί φτάσαμε στον χώρο των υπνοδωματίων – Ελπίζουμε να μη βρεθούν άλλοι νεκροί»
- Μητσοτάκης για τα 37 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη: «Βαδίζουμε στα βήματά του»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πλάκα: Εντοπίστηκε και δεύτερη σορός στα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε
- Έκρηξη στην Πλάκα: Εντοπίστηκε και δεύτερη σορός στα συντρίμμια, πρόκειται για άνδρα -Συνεχίζονται οι έρευνες για 4 αγνοουμένους
- Υπόθεση Μαζωνάκη: Νέα καταγγελία κατά της γιατρού – «Πρότεινε “θεραπεία” 3.700 ευρώ σε παιδί ΑμΕΑ χωρίς να το εξετάσει»
- Κίεβο: Αιματοκύλισμα με επτά νεκρούς – Νυχτερινές ρωσικές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους και drones
- Δικηγόρος οικογένειας Μαζωνάκη: Είμαι βέβαιος ότι γίνεται προσπάθεια να βγει από το κάδρο ο προφυλακισμένος γιατρός
- Φλωρίδης για τηλεφωνικές απάτες: "Θα τους πάρει ο διάολος, τέλος"
- Ν. Παππάς: Πόσο Ευρωπαίοι είμαστε όταν έντεκα χώρες έχουν μειώσει ήδη τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα;
- Πότε επιστρέφει ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας –Ποια τα πρόστιμα
- Πλάκα: Εντοπίστηκε και σορός άνδρα στα συντρίμμια του κτηρίου- Αγωνία για τους τέσσερις αγνοούμενους
- Νίκος Οικονομόπουλος: Η αφιέρωσή του στον Γιώργο Μαζωνάκη – «Το αν τον αγαπάω, το ξέρει μόνο αυτός»