Φτωχότερη η μουσική τη χρονιά που φεύγει

13:38 31/12/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ mousiki-2017.jpg Οι αγαπημένοι καλλιτέχνες που έριξαν «αυλαία» το 2017 | Dreamstime 31.12.2017, 13:17 | Ετικέτες: μουσικοί, rock, pop, έντεχνο τραγούδι Συντάκτης: efsyn.gr

Θρυλικές φιγούρες του rock n roll, επιφανείς εκπρόσωποι της νέας γενιάς της rock, αλλά και άλλοι «κλασικοί» μουσικοί και τραγουδιστές συγκαταλέγονται ανάμεσα στις

μεγάλες απώλειες για τη μουσική μέσα στο 2017.

Κατά μία έννοια θα μπορούσαμε να πούμε ότι το rock n roll δέχθηκε ένα ισχυρότατο πλήγμα, καθώς «έφυγαν» οι δύο πατέρες του, ο Chuck Berry και ο Fats Domino, αλλά και αρκετά γνήσια τέκνα τους, όπως ο Malcom Young και ο Chris Cornell.

Το έτος αυτό είχε σημαντικές απώλειες και για την ελληνική μουσική με τον χαμό του Λουκιανού Κηλαηδόνη και της Αρλέτας να αφήνουν δυσαναπλήρωτα κενά.

Ας θυμηθούμε εκείνους που μας άφησαν μέσα στο 2017

Ιανουάριος

Butch Trucks (69). Ντράμερ των θρυλικών Allman Brothers

Φεβρουάριος

Al Jarreau (76): Ένας μεγάλος τζαζίστας με μουσική καριέρα πάνω από 50 χρόνια και καθολική αποδοχήΛουκιανός Κηλαηδόνης (73): Ο δημοφιλής συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής άφησε τη σφραγίδα του στην ελληνική μουσική για πολλές δεκαετίες. Καλλιτέχνης καθολικής αποδοχής και ξεχωριστή προσωπικότητα.

Μάρτιος

Joni Sledge (60): Μέλος της οικογενειακής μπάντας των Sister Sledge με το κλασικό χορευτικό τραγούδι «We Are Family»Chuck Berry (90): Τα λόγια είναι περριττά. Ο πατέρας του rock n roll, ο πρώτος guitar hero και ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στη σύγχρονη μουσική. Κυκλοφορούσε δίσκους μέχρι και λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό του.

Απρίλιος

Paul O’Neill (61): Μέλος των Savatage και των Trans-Siberian Orchestra. Παραγωγός με ιδιαίτερο μάτι για τη μουσική και υπεύθυνος για την πιο ορχηστρική στροφή του θρυλικού metal σχήματος.

Μάιος

Chris Cornell (52): Ο θάνατός του επέφερε ισχυρό πλήγμα στους οπαδούς της grundge και της rock εν γένει. Μέλος των Soundgarden και Audioslave, μία από τις καλύτερες φωνές στην ιστορία της rock και εξαιρετικός συνθέτης.Gregg Allman (69): Ένας θρύλος της αμερικανική μουσικής. Το τελευταίο μέλος των σπουδαίων Allman Brothers που παρέμενε εν ζωή.Μαίρη Τσώνη (30): Σε πολύ νεαρή ηλικία η ανερχόμενη τραγουδίστρια έβαλε τέλος στη ζωή της. Είχε κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της τόσο στον χώρο της μουσικής όσο και στον κινηματογράφο.

Ιούλιος

Chester Bennington (41): Ο τραγουδιστής και ψυχή των Linkin Park έβαλε τέλος στη ζωή του κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Αναμφίβολα μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές των τελευταίων είκοσι ετών.

Αύγουστος

Αρλέτα (72): Η αγαπημένη Αρλέτα έφυγε από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Η φωνή της σημάδεψε τα τελευταία πενήντα χρόνια του ελληνικού τραγουδιού.

Σεπτέμβρης

Walter Becker (67): Κιθαρίστας, μπασίστας και συνιδρητής των ιστορικών Steely Dan. Η μπάντα πούλησε περισσότερα από 40 εκατ. album και έκανε σπουδαία καριέρα κυρίως εντός των ΗΠΑ.Grant Hart (56): Ντράμερ και τραγουδιστής των πρωτοπόρων Husker Du, μίας μπάντας που επηρέασε όσο λίγες τον indie χώρο.

Οκτώβριος

Tom Petty (66): Ένας ακόμη Αμερικανός μουσικός ήρωας, υπεύθυνος για μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών. Η θέση του στο πάνθεον της μουσικής είναι επιβεβλημένη.Fats Domino (89): Η καρδιά του rock n roll, μία φιγούρα επιβλητική και γλυκύτατη και μία φωνή που κανένας δεν πρόκειται να ξεχάσειMartin Eric Ain (50): Μπασίστας και συνιδρυτής των σημαντικών Celtic Frost, της μπάντας που επηρέασε στα 80΄ς όσο λίγοι τον ακραίο ήχο.

Νοέμβριος

Lil Peep (21): Ένα ανερχόμενο αστέρι της rap έχασε τη ζωή του σε πολύ νεαρή ηλικία.Malcolm Young (64): Η «ατμομηχανή» των AC/DC. Συνιδρυτής και κιθαρίστας του γκρουπ. Μαζί με τον αδελφό του Angus κατέκτησαν τον κόσμο και «δίδαξαν» ως παίζεται το rock n roll.David Cassidy (67): Στη δεκαετία του 1970 υπήρξε το απόλυτο είδωλο των εφήβων, ενώ πούλησε εκατομμύρια δίσκους

Δεκέμβριος

Johnny Hallyday (74): Ο μεγαλύτερος rock star της Γαλλίας με καριέρα πάνω από μισό αιώνα. Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Ευρωπαίους μουσικούς.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι καλύτεροι δίσκοι για το 2017 20 + 1 ελληνικά album που ξεχωρίσαμε
Keywords
Τυχαία Θέματα