Ακόμα κι αν έφυγε, θα 'ναι πάντα μαζί μας...

13:08 16/9/2018 - Πηγή: efsyn
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ arleta-.jpg 16.09.2018, 11:49 | Ετικέτες: έντεχνο τραγούδι, συναυλίες Συντάκτης: efsyn.gr

«Δεν με νοιάζει πώς θα με θυμάται το κοινό, δεν ξέρω αν θα με θυμάται, δεν με αφορά, δεν με απασχολεί. Να με θυμάται με ευχαρίστηση μόνο, τίποτα άλλο» είχε πει σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις της η Αρλέτα.

Αντλώντας από αυτό το συναίσθημα, περίπου ένα χρόνο μετά τον θάνατό της σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες και αγαπημένοι φίλοι της θα συναντηθούν στο

Ηρώδειο, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, για να τραγουδήσουν όλοι μαζί μόνο για εκείνη.

Πρόκειται για καλλιτέχνες της γενιάς της με τους οποίους συμπορεύτηκε, ανθρώπους δικούς της και φίλους της, καθώς και για κάποιους νεότερους καλλιτέχνες για τους οποίους αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Aνάμεσά τους και δύο σημαντικές διεθνείς συμμετοχές: ο Craig Walker (ιδρυτικό μέλος των Archive) και η Phoebe Killdeer (πρώην φωνή των Nouvelle Vague), οι Them There δηλαδή, που ασμένως ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη μπει στο στούντιο και ετοιμάζουν τη δική τους εκδοχή επιλεγμένων τραγουδιών από μια σπάνια αγγλόφωνη δουλειά, το «Demo», που η Αρλέτα είχε ηχογραφήσει το 1974 αλλά είχε μείνει στο συρτάρι και κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα.

Θα είναι μια συναυλία πολυσυλλεκτική, που θα διατρέξει το έργο και την ιδιαίτερη καλλιτεχνική προσωπικότητα της μουσικού, η οποία άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στο ελληνικό τραγούδι, μέσα από ένα πλήθος διαφορετικών φωνών και ιδιοσυγκρασιών.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Φωτεινή Βελεσιώτου, Παυλίνα Βουλγαράκη, Βαγγέλης Γερμανός, Χρήστος Θηβαίος, Βίκυ Καρατζόγλου, Λένα Κιτσοπούλου, Ντόρα Μπακοπούλου, Sunny Μπαλτζή, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Λάκης
Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Μαρίζα Ρίζου, Μπάμπης Στόκας, Τάνια Τσανακλίδου, Γιώργης Χριστοδούλου, Angelika Dusk και Them There.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν ποιήματα, κείμενα και στίχοι της Αρλέτας από ηχογραφήσεις αρχείου και σε ελεύθερη ανάγνωση από τη Λυδία Φωτοπούλου. Τη σκηνοθεσία του αφιερώματος υπογράφει ο Στέλιος Κρασανάκης και τη μουσική επιμέλεια έχει ο Θύμιος Παπάδοπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς και μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί σε κοινωφελή ιδρύματα, σύμφωνα με τις επιθυμίες των συγγενών και οικείων της Αρλέτας.

Οι καλλιτέχνες που θα συμπράξουν σε αυτή την ιδιαίτερη μουσική παράσταση έγραψαν λίγα λόγια για εκείνη. Επιλέγουμε ως επίλογο αποσπάσματα από τα κείμενα του Βαγγέλη Γερμανού και της Λένας Κιτσοπούλου.

- «Η Αρλέτα είχε τιτλοφορήσει μια σειρά παραστάσεων που κάναμε μαζί με τον τίτλο "άσπρος γάτος - μαύρη γάτα". Αυτή ήταν η Αρλέτα μου, μια μεγάλη, ήσυχη γάτα, καθισμένη ανακούρκουδα, με καθαρή, σαν κελαριστό ρυάκι φωνή και πηγαίο χιούμορ μέχρις αυτοσαρκασμού. Απόλαυσα κάθε στιγμή μαζί της. Τη θυμάμαι πάντα με αγάπη και τρυφερότητα».(Β. Γερμανός)

- «Η Αρλέτα για μένα είναι μέρος αυτής της χώρας. Είναι τοπίο. Είναι η γειτονιά που ξέρουμε, είναι το αγαπημένο μας νησί, είναι η Αθήνα, είναι σίγουρα batida de coco, είναι καλοκαίρι, είναι πλοίο φωτισμένο. Στο μυαλό μου είναι αυτή η άγρια και τόσο εύθραυστη τύπισσα με την κιθάρα και τα περίεργα μαλλιά, που έχω την αίσθηση ότι ζει στο διπλανό μου διαμέρισμα. Δεν τη γνώρισα ποτέ, ούτε την είδα ποτέ λάιβ, είναι όμως αδιαμφισβήτητα μια σπουδαία μουσική προσωπικότητα με το δικό της μοναδικό ύφος, το οποίο, την ώρα που σε ηρεμεί και σε χαϊδεύει, ταυτόχρονα σε μαχαιρώνει. Ερωτεύεται και ειρωνεύεται την ίδια στιγμή». (Λ. Κιτσοπούλου)

Info

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Εισιτήρια: από 23 ώς 50 ευρώ.

Links

Facebok event

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μουσικός Σεπτέμβρης για όλα τα γούστα Σου λέμε «ευχαριστώ» σαν προσευχή…
Keywords
Τυχαία Θέματα