Ζωή με αλλεργία στο νερό: Ακόμη και ο ιδρώτας ή τα δάκρυα την "καίνε"

Μία νεαρή φοιτήτρια από την Καλιφόρνια έχει γεννηθεί με ένα πολύ σπάνιο πρόβλημα: έχει αλλεργία στο νερό, κάτι που μπορεί να της προκαλέσει προβλήματα ακόμα και όταν κλαίει ή ιδρώνει.

Ο λόγος για την Tessa Hansen Smith, που πάσχει από υδατανθρακική κνίδωση, κάτι που συναντάται σε 100 ανθρώπους παγκοσμίως.

Η 21χρονη κοπέλα γεμίζει εξανθήματα, υποφέρει από ημικρανίες και ανεβάζει υψηλό πυρετό μέσα σε λίγα λεπτά εάν έρθει σε

επαφή με νερό.

Το εξαιρετικά σπάνιο αυτό είδος αλλεργίας την επηρεάζει στην καθημερινότητά της, αφού δεν μπορεί να ασχοληθεί με κανένα άθλημα, ενώ πρέπει να τη μεταφέρει κάποιος όταν βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη για τα μαθήματά της, ώστε να μην ιδρώνει.

Η νεαρή, με διάγνωση από τη μητέρα της που τυχαίνει να είναι γιατρός στο επάγγελμα, μπορεί να κάνει μπάνιο μόνο δύο φορές το μήνα, ενώ δυσκολεύεται να πιει ακόμα και μία γουλιά νερό.

"Είναι μία πραγματικά δύσκολη συνθήκη αυτή καθώς είμαι αλλεργική μέχρι και στα ίδια μου τα δάκρυα, τα σάλια και τον ιδρώτα. Πρέπει να αποφεύγω κάθε είδους σωματική δραστηριότητα".

"Αναγκάζομαι να μεταφέρομαι ακόμα και στην πανεπιστημιούπολη με μέσο γιατί διαφορετικά θα εμφανίζομαι στην τάξη μου με πυρετό, ημικρανία και εξανθήματα, κάτι που με εμποδίζει τρομερά από το να συγκεντρωθώ", υποστηρίζει η 21χρονη.

"Υποφέρω από υπερβολική μυική κόπωση και ναυτία. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν τρώω κάτι που μέσα έχει μεγάλη ποσότητα νερού, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Ακόμα, το πόσιμο νερό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στη γλώσσα μου".

Η Hansen Smith διαγνώστηκε με το πρόβλημα αυτό στην ηλικία των 10 ετών. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν όταν ήταν 8 ετών που άρχισε να γεμίζει εξανθήματα μετά το ντουζ και το μπάνιο.

Αρχικά οι γονείς της υποπτεύονταν πως ορισμένα σαμπουάν και σαπούνια της τα προκαλούσαν.

"Είμαι πραγματικά τυχερή που η μητέρα μου είναι και γιατρός, οπότε κατάλαβε κατευθείαν πως έχω αλλεργία σε κάτι όταν είδε τα πρώτα εξανθήματα", ανέφερε η Hanesn.

Λόγω της σπανιότητας αυτής της αλλεργίας, υπάρχουν πολύ περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Η κοπέλα λαμβάνει καθημερινά εννέα αντιισταμινικά χάπια, με την ελπίδα να κρατήσει μακριά τα συμπτώματα.

Παρά τα καθημερινά προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η 21χρονη, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στην ιδιαίτερη συνθήκη της να την επηρεάσει και να της καθορίσει τη ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα