Υπόθεση Κασόγκι: Αποκαλύψεις Ερντογάν για τον θάνατο του δημοσιογράφου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να προχωρήσει στην αποκάλυψη λεπτομερειών σχετικά με την έρευνα της Τουρκίας για τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι, σε μία ομιλία, στην οποία, όπως είπε, θα αποκαλύψει την "γυμνή αλήθεια" για την μοίρα του δημοσιογράφου.

Από την εξαφάνιση του Κασόγκι στις αρχές Οκτωβρίου, οι κυβερνήσεις Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας έχουν υιοθετήσει διαφορετικές εκδοχές σχετικά με το τι συνέβη στον σαουδάραβα δημοσιογράφο. Το αφήγημα της σαουδαραβικής κυβέρνησης έχει αλλάξει με της πάροδο του χρόνου και την δημοσίευση όλο και περισσότερων αποκαλύψεων.

Ενώ αρχικά επιβεβαίωναν ότι ο Κασόγκι έφυγε από το προξενείο αβλαβής, στην συνέχεια αναγνώρισαν ότι σκοτώθηκε, σε καβγά, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, με σαουδάραβες πράκτορες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Αντελ αλ Τζουμπέρι, δήλωσε πως το βασίλειο θα προχωρούσε σε ενδελεχή έρευνα για τον θάνατο του θανάτου και πως έχει στείλει ερευνητική ομάδα στην Τουρκία.

Από την άλλη μεριά, τούρκοι αξιωματούχοι, δήλωναν ότι η δολοφονία του Κασόγκι ήταν προσχεδιασμένη από ομάδα σαουδαράβων που είχε σταλεί στην Κωνσταντινούπολη από το Ριάντ και πως η σορός του αργότερα, τεμαχίστηκε.

Τις περασμένες εβδομάδες οι τουρκικές αρχές έχουν διαρρεύσει σε ΜΜΕ λεπτομέρειες της έρευνας, οι οποίες όχι απλώς ενισχύουν τον ισχυρισμό τους, αλλά στοχεύουν στοχεύουν και στην αύξηση της πίεσης προς την σαουδαραβική κυβέρνηση, προκειμένου να της αποσπάσουν μία ομολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα