Ξεκίνησε και διεκόπη η δίκη του Αρτέμη Σώρρα

Απόντος του Αρτέμη Σώρρα ξεκίνησε η δίκη για την εγκληματική οργάνωση, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Με έγγραφη δήλωσή του, την οποία ανέγνωσε στο δικαστήριο η πρόεδρος του Δικαστηρίου, ο Αρτ. Σώρρας που συνεχίζει να είναι προσωρινά κρατούμενος αναφέρει: «δεν επιθυμώ την μεταγωγή μου, θα με εκπροσωπήσει ο συνήγορός μου».

Η δίκη διεκόπη για τις 18 Νοεμβρίου, προκειμένου να ενημερωθούν επί του συνόλου της δικογραφίας οι δικηγόροι τεσσάρων κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο ζήτησε να παραπεμφθούν 23 κατηγορούμενοι σε δίκη, «Τα χρεωστικά ομόλογα που κατείχε ο Αρτέμης Σώρρας ήταν προϊόν απάτης, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ γινόταν επίκληση σε αυτά από τον Σώρρα και τους συνεργάτες του με σκοπό την παραπλάνηση πολιτών».

Ζημία εκατομμυρίων για το Δημόσιο

Ουσιαστικά, κατά την ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι τίποτα περισσότερο από το «διευθυντή» μίας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία με τον ψευδή ισχυρισμό ότι ο Αρτ. Σώρρας είχε στην κατοχή του την αστρονομική περιουσία των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξαπάτησε φορολογούμενους υποσχόμενη διαγραφή χρεών. «Οι ανεξόφλητες ληξιπρόθεσμες οφειλές 10 πολιτών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία ανερχόταν στο ποσό των 348.596 ευρώ και οι μέχρι την 9-9-2013 ανεξόφλητες ληξιπρόθεσμες οφειλές 115 πολιτών πολιτών στο Ι.Κ.Α. ανερχόταν στο ποσό των 4.709.481 ευρώ» αναφέρεται στο βούλευμα.

Τέλος, όπως περιγράφεται, η οργάνωση επί μία τετραετία (2012-2016) χρησιμοποίησε τον χρηματοπιστωτικό τομέα «με την τοποθέτηση σε αυτόν και τη διακίνηση μέσω αυτού εσόδων που προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες, με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα (…), ενώ παραπλανηθέντα από αυτούς πρόσωπα κατέθεσαν διάφορα χρηματικά ποσά σε λογαριασμό της Eurobank με δικαιούχο την αστική εταιρία “Ελεύθεροι Ενεργοί Ενωμένοι Πολίτες”, τα οποία οι κατηγορούμενοι διέθεσαν για την ικανοποίηση αναγκών λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης (μίσθωση, εξοπλισμός γραφείων, εκτύπωση φυλλαδίων, κάλυψη δαπανών ηλεκτροδότησης)».

Keywords
Τυχαία Θέματα