Βροχές και καταιγίδες τοπικά έντονες την Πέμπτη - Θυελλώδεις νοτιάδες

Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας και η ΕΜΥ ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Στη κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη επικρατεί πολύ κρύο, κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι στην περιοχή μας υπάρχουν δύο βαρομετρικά

χαμηλά. Το πρώτο που ήρθε από τις ακτές της Λιβύης περνά βορειοανατολικά και τώρα έρχεται το άλλο σύστημα από την κεντρική Μεσόγειο το οποίο είναι πολύ ισχυρό.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το πρώτο χαμηλό το οποίο απομακρύνεται ανατολικά βορειοανατολικά, ενώ παράλληλα έρχεται και το άλλο σύστημα με δύο κέντρα χαμηλών πιέσεων από την κεντρική Μεσόγειο και θα επηρεάσει από το απόγευμα τα δυτικά. Εκτός από τις βροχές και τις καταιγίδες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μπ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή καταιγίδα προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 6 με 7 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες και βελτίωση από το μεσημέρι. Το βράδυ θα ξαναβρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 24 Ιανουαρίου του 2006 είχαμε μεγάλες καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στην Κεφαλονιά από ανατολικούς ανέμους εντάσεως 10 μποφόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα