Βόρειο Σέντινελ: Όλη η αλήθεια για το πιο "εχθρικό νησί" του κόσμου με την πρωτόγονη φυλή

Τον γύρο του κόσμου έκανε πριν λίγες μέρες η είδηση ότι ένας χριστιανός ιεραπόστολος σκοτώθηκε από μια πρωτόγονη φυλή σε απομονωμένο νησί στην Ινδία, το Βόρειο Σέντινελ. Η αγριότητα και η επιθετικότητα των ιθαγενών τονίστηκε ιδιαίτερα, ωστόσο όλα φαίνεται ότι πηγάζουν από κάπου ή καλύτερα από κάποιον, σύμφωνα με τους New York Times.

Στα τέλη του 19ου αιώνα ο Μορίς Βιντάλ Πόρτμαν έφτασε στο Βόρειο Σέντινελ ένα απομακρυσμένο, κοραλλιογενές νησί στη

θάλασσα Ανταμάν, ως απεσταλμένος του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού για να διοικήσει και να ερευνήσει τα νησιά του αρχιπελάγους. Εκεί βρέθηκε ενώπιον μιας εκ των πιο αινιγματικών φυλών κυνηγών του κόσμου, μιας ιδιαίτερα απομονωμένης ομάδας "απελπιστικά δειλών" ανθρώπων, που έτρωγαν ρίζες και χελώνες και φύλαγαν κρανία αγριόχοιρων.

Γοητευμένος και συνεπαρμένος από όλα αυτά, ο Πόρτμαν στα 20 χρόνια που έμεινε εκεί, απήγαγε αρκετά μέλη της φυλής. Τα πήγε σε ένα μεγαλύτερο νησί, όπου βρισκόταν το σπίτι του και στο οποίο οι Βρετανοί είχαν φτιάξει μια φυλακή. Εκεί τους παρακολουθούσε να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν ενώ, σύμφωνα με τον αρκετά ενημερωμένο χρήστη Respectable Lawyer του twitter, είχε και σεξουαλικές βλέψεις, καθώς μετρούσε κάθε μέλος του σώματός τους με έμφαση στα γεννητικά τους όργανα, και τους κατέτασσε αναλόγως.

Αφού επέστρεψε τους μικρότερους σε ηλικία που είχε απαγάγει στο Βόρειο Σέντινελ, αποφάσισε να ολοκληρώσει το πείραμά του, χαρακτηρίζοντάς το αποτυχημένο.

"Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάνει τίποτα περισσότερο από την αύξηση του φόβου τους και της εχθρότητάς τους προς όλους" έγραψε ο Πόρτμαν στο βιβλίο του το 1899.

Κατά τον επόμενο αιώνα, λίγοι ξένοι κατάφεραν να επιστρέψουν από εκεί. Τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 η κυβέρνηση της Ινδίας επιχείρησε με τη βοήθεια ανθρωπολόγων να έρθει σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το Βόρειο Σέντινελ ήταν ένα θαμνώδες, λοφώδες νησί. Όσοι τολμούσαν να το επισκεφτούν, δεχόντουσαν "βροχή" από βέλη. Με το πέρασμα των χρόνων, το νησί άρχισε να βυθίζεται στην αφάνεια. Αυτό μέχρι πριν λίγες μέρες όταν ένας Αμερικανός ιεραπόστολος αποφάσισε να μεταβεί παράνομα στο Βόρειο Σέντινελ με ένα καγιάκ και την Βίβλο, σύμφωνα με τον τοπική αστυνομικό διευθυντή. Οι ψαράδες που τον βοήθησαν να πάει με σκάφος κοντά στο νησί υποστήριξαν ότι οι ιθαγενείς μόλις τον είδαν εκτόξευσαν βέλη προς το μέρος του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Αυτός πάντως δεν πτοήθηκε και επιχείρησε και άλλες φορές να προσεγγίσει το νησί, προσφέροντας στα μέλη της φυλής μια μικρή μπάλα ποδοσφαίρου και ψαλίδια. Το πρωινό της 17ης Νοεμβρίου οι ψαράδες είδαν τους ιθαγενείς να μεταφέρουν το σώμα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα