Βήματα πίσω στην Καλιφόρνια μετά τον συνωστισμό στις παραλίες

Οι πρόσφατες εικόνες κοσμοσυρροής στις πολυσύχναστες παραλίες των ακτών της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν το Σαββατοκύριακο και τη σχετική άδεια δύο κομητειών για άρση της απαγόρευσης προσέλευσης προκάλεσαν την αντίδραση του Κυβερνήτη, Γκάβιν Νιούσον, ο οποίος ανακοίνωσε την επιβολή προστίμων προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Εκτιμήθηκε από τον Νιούσον ότι συγχρωτισμός στην αμμουδιά έθεσε σε κίνδυνο τις ούτως ή άλλως αργές προόδους που έχουν καταγραφεί

στην Πολιτεία των δυτικών ΗΠΑ στη μάχη κατά του κορονοϊού και γι' αυτό είναι πιθανό να καθυστερήσει η επιπλέον χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Διευκρίνισε ότι η αστυνομία δεν θα δίνει κλήσεις σε όσους κυκλοφορούν έξω με τα παιδιά τους ή το κατοικίδιό τους, όσους "θέλουν απλώς να ξεκουραστούν", ωστόσο θα είναι αμείλικτη μ' αυτούς "που αγνοούν επιδεικτικά τους κανόνες".

Ήταν σαφής ο Νιούσομ όταν έλεγε πως ότι η επιδημία δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη, δεδομένου ότι βεβαιώθηκαν 45 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες σε σύνολο 1300 πλέον, καθώς "ο ιός μεταδίδεται το ίδιο εύκολα με πριν, δεν παίρνει ρεπό το Σαββατοκύριακο. Είναι πανταχού παρών, είναι αόρατος και παραμένει θανατηφόρος".

Υπό αυτές τις συνθήκες και με βάση την κεντρική εντολή, έξι κομητείες πρόκειται να επεκτείνουν την περίοδο καραντίνας που έληγε στις 3 Μαϊού ως το τέλος του μηνός, εξαιρώντας μονάχα κάποιες χαμηλού κινδύνου δραστηριότητες. Οι Αμερικανοί ήταν απροετοίμαστοι για το μαζικό αυτό κύμα εξόδου και τώρα υπαναχωρούν υποχρεωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα