Βαθμιαία πτώση θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Νέα άνοδος την ερχόμενη βδομάδα

Την Πέμπτη θα υποχωρήσει λίγο η θερμοκρασία στα βόρεια αλλά θα διατηρηθεί υψηλή στα κεντρικά και κατά τόπους θα φτάσεις τους 39 με 40 βαθμούς. Υπάρχει προειδοποίηση για τις υψηλές θερμοκρασίες, με πορτοκαλί χρωματισμό στη κεντρική και δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία.

Από πλευράς επικινδυνότητας εκδήλωσης φωτιάς θα έχουμε υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές στην Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Σκύρο, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Κορινθία, Αργολίδα, Ηλεία και Αχαΐα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (κατά 3 με 4 βαθμούς) στα βόρεια αλλά στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα