Βαγγέλης Γιακουμάκης: Σαν σήμερα γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Το ημερολόγιο έγραφε 15 Μαρτίου 2015, όταν γραφόταν ο τραγικός επίλογος στην μυστηριώδη εξαφάνιση ενός 20χρονου φοιτητή στα Γιάννενα. Ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, φοιτητής στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων με καταγωγή από το Ρέθυμνο, βρέθηκε νεκρός, δίνοντας τέλος στην αγωνιώδη αναζήτηση των δικών του, ενώ η υπόθεση απασχολούσε ήδη όλη την Ελλάδα.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάχης είχε εξαφανιστεί από τις 6 Φεβρουαρίου,

όταν έφυγε από το δωμάτιό του στη φοιτητική εστία, αφήνοντας πίσω του προσωπικά αντικείμενα και το κινητό του τηλέφωνα. Σύντομα, όλη η Ελλάδα βρέθηκε να αγωνιά για τον 20χρονο νεαρό, αφού η αναζήτησή του έφτασε μέχρι το "Φως στο Τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη.

Σύντομα, αρχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Βαγγέλης από ομάδα συμφοιτητών του. Προβλήματα που τον ανάγκαζαν ακόμη και να αλλάξει δωμάτιο. Και πάλι, τα στόματα έμεναν ερμητικά κλειστά και οι πληροφορίες έβγαιναν προς τα έξω με το σταγονόμετρο.

Σύντομα ωστόσο, η Αστυνομία κατάλαβε ότι το "κλειδί" της υπόθεσης κρυβόταν στη Σχολή και επικέντρωσε εκεί τις έρευνές της.

Το Σάββατο 14 Μαρτίου δύο δύτες με κατάλληλο εξοπλισμό και κάμερα βυθού ερεύνησαν προσεκτικά μέσα στα θολά νερά της Παμβώτιδας και με την ορατότητα -όπως είπαν- ούτε στο μισό μετρό, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο, που να μπορεί να αξιολογηθεί.

Δεν ήταν παρά την επόμενη μέρα, την Κυριακή 15 Μαρτίου, όταν ένα ζευγάρι εντόπισε τυχαία ένα πτώμα σε προχωρημένη σήψη στην περιοχή Ανατολή, 500μ. από τη λίμνη. Αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και ο ιατροδικαστής Ιωαννίνων έσπευσαν στο σημείο. Κοντά ήταν και οι συγγενείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και ο υπεύθυνος ερευνών που είχε ορίσει το περιβάλλον του Κρητικού φοιτητή για την εξεύρεσή του, Φώντας Βρόσγος. Ο τελευταίος είναι και εκείνος που επιβεβαίωσε, πριν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα από τις αρχές, πως πρόκειται για το άψυχο σώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το επόμενο διάστημα, ακόμη και μέχρι τις μέρες μας, οι αποκαλύψεις ήταν συγκλονιστικές.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν για τις δύσκολες μέρες που περνούσε ο Γιακουμάκης μέσα στη σχολή. Ο Βαγγέλης - αλλά και άλλοι μαθητές - είχε πέσει συχνά θύμα εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς "εξευτελιστικής και απαράδεκτης", όπως σημειώνει μια μάρτυρας, από τους "Κρητικούς" συμφοιτητές του. Του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, τον είχαν κλείσει μέσα σε ντουλάπα και του πετούσαν κέρματα για να "τραγουδήσει" όπως τα μηχανήματα, τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του και τον έδεναν σε καρέκλες.

'Όπως ο ίδιος είχε πει στη μητέρα του, τον είχαν χτυπήσει και είχαν βγάλει δύο τάβλες από το κρεβάτι του, μεταξύ άλλων.

Η διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής παραδέχθηκε ότι συνέβαιναν περιστατικά βίας, αλλά θεωρούσε ότι αρκούσε η αλλαγή δωματίου, συγκατοίκου και κάποιες συστάσεις για να λυθεί το πρόβλημα.

Οι Κρητικοί από την πλευρά τους κάνουν λόγο για "αγορίστικα παιχνίδια" υποστηρίζοντας ότι δεν είναι τραμπούκοι ή φονιάδες.

Ο Βαγγέλης έγινε όμως έγινε σύμβολο κατά του μπούλινγκ και του τραμπουκισμού, περιμένοντας τη δικαίωση έστω και τόσο αργά για όλα όσα έζησε και για την προστασία που δεν είχε.

Keywords
Τυχαία Θέματα