Τσεχία: Νέος υπουργός Υγείας μετά το ρεκόρ κρουσμάτων στην χώρα

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε σήμερα πως ο επιδημιολόγος Ρόμαν Πρίμουλα θα είναι ο νέος υπουργός Υγείας στην κυβέρνησή του.

Ο Πρίμουλα θα αντικαταστήσει το πρώην αφεντικό του, τον Άνταμ Βόιτεχ, ο οποίος ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την παραίτησή του έπειτα από επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο του διαχειρίστηκε την πρόσφατη κορύφωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Πριν από την αρχή του καλοκαιριού, η κυβέρνηση είχε άρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς, τους οποίους είχε επιβάλει στη διάρκεια του πρώτου κύματος

της πανδημίας. Ο αριθμός των μολύνσεων διπλασιάσθηκε αυτόν τον μήνα και τις τελευταίες εβδομάδες αυξάνεται με τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη, μετά την Ισπανία.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις ευχαρίστησε τον Βόιτεχ για τη δουλειά του με μήνυμά του στο Twitter. Ο Βόιτεχ είχε επικριθεί έντονα για το νέο κύμα των κρουσμάτων, αν και μερικοί πολιτικοί στην αντιπολίτευση τον βλέπουν σαν τον αποδιοπομπαίο τράγο της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο πρωθυπουργός είναι περισσότερο υπεύθυνος, καθώς επεμβαίνει εντόνως και αναρμοδίως στη δουλειά του Yπουργείου Υγείας», έγραψε στο Twitter ο Μάριαν Γιουρέτσκα, πρόεδρος των αντιπολιτευόμενων Χριστιανοδημοκρατών.

Ο Μπάμπις δήλωσε χθες, 20 Σεπτεμβρίου, πως, αντί να αναρτήσει το συνηθισμένο εβδομαδιαίο βιντοσκοπημένο μήνυμά του στο Facebook, θα απευθυνθεί απόψε στη χώρα από την τηλεόραση. Δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Βόιτεχ παραιτήθηκε δύο εβδομάδες πριν από τις περιφερειακές εκλογές και εντείνεται η δημόσια συζήτηση για το αν η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε βήματα που να της επιτρέψουν να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα, αν χρειασθεί.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 985 νέα κρούσματα Covid-19 την ίδια ημέρα. Ήταν η πρώτη φορά εδώ και μία εβδομάδα που ο αριθμός των κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα ήταν κάτω από τα 1.000. Τα 3.129 κρούσματα, που είχαν ανακοινωθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, ήταν ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων σε μία ημέρα αφότου η πανδημία έπληξε αυτή τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα