Τριπλό φονικό στον Έβρο: Σοκάρει το πόρισμα της νεκροτομής-Τα τραύματα προδίδουν γνώση και εμπειρία από τον εκτελεστή

Ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό προκαλεί το πόρισμα της πολύωρης νεκροψίας-νεκροτομής στα τρία θύματα της φρικτής δολοφονίας η οποία ολοκληρώθηκε από τον ιατροδικαστή κ. Παύλο Παυλίδη.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πόρισμα του ιατροδικαστή, φάνηκαν πράγματα που στην αυτοψία δεν είχαν γίνει αντιληπτά όπως τα πολλά αμυντικά τραύματα της μεγαλύτερης σε ηλικία γυναίκας. Κυριολεκτικά πάλεψε για την ζωή της αφού είχε τα χαρακτηριστικά αμυντικά τραύματα σε επιθέσεις από μαχαίρι, που συνήθως εντοπίζονται στις φάλαγγες των δαχτύλων και στον αντιβραχίωνα στην προσπάθεια του θύματος να καλύψει το σώμα του

από τις απανωτές πλήξεις που δέχεται.

Μαζί με τα αμυντικά τραύματα στα χέρια, συνολικά η γυναίκα έφερε 8 τραύματα συμπεριλαμβανομένων των τραυμάτων που ο δράστης της προκάλεσε στην θωρακική και την κοιλιακή χώρα. Το ένατο χτύπημα ήταν και το θανατηφόρο που ήταν το τραύμα της εκτέλεσης στο λαιμό, αφού πρώτα ο δράστης ενδεχομένως με συνεργούς, ακινητοποίησε το θύμα με δεσμά, την γονάτισε, της τράβηξε τα μαλλιά και της επέφερε ένα αιφνίδιο βαθύ πλήγμα από τα αριστερά στα δεξιά, από την μία πλευρά στην άλλη του λαιμού, κατά μήκος της τραχείας, αποφεύγοντας το υοειδές οστούν, στο τελείωμα της κάτω γνάθου και την βάση του λαιμού κάτι που προδίδει δεξιόχειρα και άτομο που έχει βαθιά γνώση και εξίσου βαθιά εμπειρία σε εκτελέσεις τέτοιου τύπου.

Τα κορίτσια δεν έφεραν κανένα αμυντικό τραύμα, τελικά είχε δεθεί πισθάγκωνα μόνο το μεγαλύτερο κορίτσι και το μικρότερο δεν το είχαν δέσει καθόλου. Και οι δύο έφεραν ακριβώς τα ίδια τραύματα εκτέλεσης στον λαιμό, με την ακριβώς ίδια τεχνική και κίνηση με την μεγαλύτερη γυναίκα κάτι που προδίδει ή έναν εκτελεστή ή κάποιον ακόμη δεξιόχειρα με την ακριβώς ίδια γνώση, τεχνική και πείρα, κάτι μάλλον απίθανο.

Ευρήματα τυχόν σεξουαλικής κακοποίησης δεν εντοπίστηκαν παρόλα αυτά θα γίνουν και εργαστηριακές αναλύσεις ως προς αυτό, κάτι που δεν φαίνεται πιθανό όμως, αφού και οι τρεις γυναίκες φορούσαν τζιν παντελόνια που δεν έδειχναν την παραμικρή προσπάθεια να αφαιρεθούν. Άλλα προσωπικά αντικείμενα πέρα από αυτά που βρέθηκαν στον χώρο δεν εντοπίστηκαν, πλην ενός βραχιολιού που φορούσε στον καρπό του το μικρό κοριτσάκι, το οποίο ήταν ένα σχοινάκι με την ημισέληνο.

Ο χρόνος θανάτου τους υπολογίζεται και από την νεκροψία-νεκροτομή στις 3-4 ημέρες πριν εντοπιστούν οι σοροί τους.

Τα δύο κοριτσάκια, υπολογίζεται από τον ιατροδικαστή πως το μικρότερο ήταν 12-15 ετών και το μεγαλύτερο 17-20 ετών οι οποίες βρέθηκαν δίπλα-δίπλα. Περίπου 10 μέτρα πιο μακριά βρέθηκε η άλλη γυναίκα, ηλικίας έως 35 ετών και για τις τρεις εικάζεται πως είναι αφρασιατικής καταγωγής, είτε από την Βόρεια Αφρική είτε από την Μέση Ανατολή.

Πιθανόν πρόκειται για μάνα με τις δύο κόρες της, κάτι που θα διαπιστωθεί όμως όταν βγουν τα αποτελέσματα του DNA, μαζί με τα υπόλοιπα ευρήματα από τον χώρο που έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, όπως τα ίχνη από τα νύχια των θυμάτων, τα δύο μαχαίρια που βρέθηκαν στον χώρο (στιλέτο και κυνηγετικό μαχαίρι) τα ρούχα τους κλπ. σε μία προσπάθεια να εξαχθεί τυχόν γενετικό υλικό και του δράστη ή των δραστών.

Αυτό που επισημαίνει πάντως ο έμπειρος ιατροδικαστής είναι πως δεν θυμάται ποτέ άλλοτε στην περιοχή φόνο με ανάλογα χαρακτηριστικά που να παραπέμπει σε εν ψυχρώ εκτέλεση και μάλιστα με αυτόν το φρικιαστικό τρόπο.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. και το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε δίπλα από την γυναίκα

Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις μέσω του κινητού που βρέθηκε ανοιχτό μάλιστα, δίπλα από την σορό της γυναίκας, τουλάχιστον για την προέλευση των θυμάτων, την διαδρομή και τις επαφές τους.

Υπενθυμίζεται πως τα θύματα εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, στην παρόχθια περιοχή του Πραγγίου Έβρου, από έναν αγρότη που εκείνη την στιγμή ακολουθούσε τον αγροτικό δρόμο για να φτάσει στο χωράφι του.

Ο δράστης ή οι δράστες δεν έκαναν προσπάθεια να τις κρύψουν και οι τρεις σοροί βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου.

Πρόσθετα, δεν φαίνεται το κίνητρο να ήταν η ληστεία, αφού το μεγαλύτερο θύμα, έφερε απείραχτα, κάποια χρυσά δαχτυλίδια και αλυσίδες στον λαιμό της.

Οι Αρχές θεωρούν ότι από τον τρόπο που βρέθηκαν οι τρεις σοροί ακολουθήθηκε ένα τελετουργικό εκτέλεσης που παραπέμπει σε μουσουλμανικού τύπου εκτελέσεις ίσως ακόμα και με εφαρμογή της Σαρία. Ακόμα και έτσι να μην είναι, ο δράστης ή οι δράστες επέδειξαν αγριότητα και «εμπειρία» που παραπέμπει σε εκτελεστές με τέτοιου είδους βιώματα.

Η περιοχή αποτελεί σημείο διέλευσης μεταναστών και κυκλωμάτων διακινητών που τους εκμεταλλεύονται. Στο σημείο αυτό σημειώνεται πως στο πλήθος των διακινητών, υπάρχουν και οργανωμένα κυκλώματα που εδρεύουν στην Κωνσταντινούπολη και ορισμένα εξ αυτών έχει αποδειχθεί στο παρελθόν από διεθνείς διωκτικές Αρχές πως έχουν απευθείας σχέση με τον ISIS και χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές του μέσω της παράνομης διακίνησης προσφύγων και μεταναστών, από τις εμπόλεμες ζώνες στην Ευρώπη, μέσω του φιλόξενου εδάφους της Τουρκίας γι αυτές τις οργανώσεις.

Μέσα σε αυτά τα κυκλώματα λοιπόν, κανείς δεν μπορεί στη ουσία να ξέρει ποιος είναι τι και τι πεποιθήσεις και συμπεριφορές τον εκφράζουν.

Κατά καιρούς, οι αστυνομικοί εντοπίζουν νεκρούς μετανάστες, από πνιγμούς, ακόμα και ως θύματα δολοφονίας, από ξυλοδαρμούς και άλλες βίαιες ενέργειες από τους διακινητές, όμως δεν έχουν εντοπίσει ξανά περιστατικό με αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι μία υπόθεση που έχει συνταράξει για την αγριότητά της την περιοχή και οι Αρχές την ερευνούν με πολύ προσοχή και σοβαρότητα και λόγω των χαρακτηριστικών των θυμάτων αλλά κυρίως για τον τρόπο που …έχασαν την ζωή τους, αφού οι δράστες είτε ήταν διακινητές είτε βρίσκονταν στο ίδιο καραβάνι μεταναστών προφανώς είχαν ακραίες πεποιθήσεις και επέδειξαν εξίσου ακραία συμπεριφορά και προφανώς είναι πολύ σκληροί και άκρως επικίνδυνοι κακοποιοί.

Συνήθως τα ποσά για την διακίνηση των μεταναστών προπληρώνονται στα κυκλώματα ή οι διακινούμενοι μπαίνουν σε ένα καθεστώς χρέους που καλούνται να το ξεπληρώσουν στις χώρες που θα καταλήξουν με διαρκείς «χάρες» και εργασία για το κύκλωμα.

Εφόσον λοιπόν τα οικονομικά είναι τακτοποιημένα, μία διαφωνία και ένας διαπληκτισμός των μεταναστών με τους διακινητές για μη τήρηση μέρους της συμφωνίας ακόμα και για το που θα της άφηναν θα μπορούσε να οδηγήσει τους διακινητές στο έγκλημα.

Όλα αυτά ανήκουν μοιραία στην σφαίρα των σεναρίων όμως που αναπτύσσονται για το τι μπορεί να συνέβη τελικά στις όχθες του Έβρου με αυτές τις δύστυχες γυναίκες. Προφανώς, οι ελληνικές Αρχές θα αναζητήσουν συνεργασία με την αντίπερα όχθη του ποταμού για να μάθουν όσα περισσότερα γίνεται, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να περιμένει πολλά από τις Αρχές μίας χώρας που προκαλεί, ανέχεται και εκμεταλλεύεται το μεταναστευτικό πρόβλημα στον βαθμό που το κάνει η Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα