Τραγωδία Πετρούπολης: "Το βρέφος ήταν παγωμένο μέσα στα παλιόχαρτα"

Αποστροφή και θρήνο προκάλεσαν στο ακροατήριο οι περιγραφές των μαρτύρων, που βρέθηκαν στην Πετρούπολη τον περασμένο Φεβρουάριο, μπροστά στον κάδο όπου βρέθηκε νεκρό το μερικών ωρών βρέφος. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθονται η μητέρα και η γιαγιά του νεογέννητου, κατηγορούμενες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

«Αντίκρισα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια. Είναι τραγικό για μένα, προσπαθώ να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι. Ήθελα να βρεθεί αυτός που το έκανα και βοήθησα όσο μπορούσα τις αρχές» είπε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος άνοιξε

τον κάδο, μετά από παρότρυνση του ρακοσυλλέκτη που πρώτος εντόπισε το άψυχο σώμα του μωρού, προσθέτοντας: «Μέσα στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες, ήταν παγωμένο και ειδοποιήσαμε την αστυνομία».

Αντίστοιχη ήταν και η κατάθεση του τελευταίου, ο οποίος ανέφερε: «Είδα μια κουρτίνα και μια σακούλα μαύρη, είχε λίγα αίματα νόμιζα ότι κάποιος είχε πετάξει κρέατα, έφυγα δεν έδωσα σημασία. Όπως έκανα να τινάξω την κουρτίνα, είδα τα αίματα και το πέταξα και έκανε γδούπο καθως ξετυλίχθηκε η σακούλα». Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και το μέλος του ασθενοφόρου ο οποίος κλήθηκε να μεταβεί στο σημείο για να διαγνώσει το θάνατο του βρέφους. «Πλησίασα τον κάδο είδα μέσα το βρέφος διαπίστωσα ότι δεν βρισκόταν στη ζωή. Ήταν παγωμένο και σε ακαμψια. Διάβασα μετά ότι είχε μια χαρτοπετσέτα στο στόμα, δεν θυμάμαι όμως αν την είδα ή αν απλά το διάβασα μετά» ανέφερε.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας τόσο η νεαρή μητέρα που έχει αφεθεί ελεύθερη με όρους, όσο και η γιαγιά του βρέφους, η οποία εξακολουθεί να κρατείται, ζήτησαν να μετατραπεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε παιδοκτονία και υπόθαλψη εγκληματία αντίστοιχα. Η δίκη συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα