Τραγικό θάνατο βρήκε ανήλικος Αφγανός στην προσπάθειά του να φύγει από Ελλάδα

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για περιστατικό εντοπισμού νεκρού 16χρονου Αφγανού, βραδινές ώρες χθες στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, σε καρότσα φορτηγού που μετέφερε βαμβακόσπορο.

Από την έρευνα προκύπτει ότι ο ανήλικος είχε επιβιβαστεί κρυφά στην καρότσα με τον βαμβακόσπορο μαζί με 19χρονο ομοεθνή του, όταν ο οδηγός, που δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό, ερχόμενος από Μαγνησία προς Ηγουμενίτσα, σταμάτησε προσωρινά σε ένα παρκινγκ στην Εγνατία Οδό. Και οι δύο μετανάστες ζούσαν το

τελευταίο διάστημα στα Ιωάννινα και έψαχναν να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα για άλλη χώρα της Ευρώπης.

Όταν ο οδηγός έφτασε στη Νέα Σελεύκεια στάθμευσε το φορτηγό σε παρκινγκ καθώς το πρωί θα αναχωρούσε με το καράβι για Ιταλία. Ξαφνικά, ο 16χρονος έχασε τις αισθήσεις του από το ασφυκτικό περιβάλλον που βρισκόταν και ο φίλος του άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τις κραυγές αγωνίας από το φορτηγό και κάλεσαν τις Αρχές. Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τον 19χρονο εγκαίρως όμως για τον 16χρονο ήταν ήδη αργά. Ο ίδιος ο 19χρονος τόνισε στην κατάθεσή του πως ο οδηγός δεν είχε γνώση για τις πράξεις τους. Για την υπόθεση αναμένονται αποτελέσματα ιατροδικαστικής εξέτασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα