Το ξέκοψε ο Σάντσεθ: Δεν πρόκειται να γίνει νέο δημοψήφισμα για την Καταλονία

Ακριβώς τρεις εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία (28 Απριλίου), ο Πέδρο Σάντσεθ εμμένει στην άποψή του για το καταλανικό ζήτημα που ταλανίζει τη χώρα τα τελευταία-και όχι μόνο-χρόνια.

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός, από τη Σαραγόσα όπου μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία

της Καταλονίας δίνοντας έτσι και το μήνυμα στα καταλανικά κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές (και πιθανώς να θελήσουν να στηρίξουν μία νέα κυβέρνηση Σάντσεθ).

"Το όχι σημαίνει όχι" τόνισε χαρακτηριστικά ο Σάντσεθ. "Το Σύνταγμά μας δεν αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Οι Καταλανοί δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την Ισπανία. Το πρόβλημα της Καταλονίας δεν είναι η ανεξαρτησία, είναι η συνύπαρξη" συμπλήρωσε.

Εσπευσε, επίσης, να πει ότι "θα υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια την αυτονομία αλλά νέο δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει".

Το δημοψήφισμα του Οκτωβρίου του 2017 "έδειξε" ανεξαρτησία, η οποία όμως ουδέποτε εφαρμόστηκε στην πράξη λόγω της επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων του ισπανικού κράτους στη Βαρκελώνη οι οποίες χρησιμοποίησαν πολλές φορές αλόγιστη βία. Ουσιαστικά εκείνο το δημοψήφισμα ήταν η αρχή του τέλους για τον πρώην Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Keywords
Τυχαία Θέματα