"Το παρατράβηξε": Ο Τραμπ απαγόρευσε το εθνικό αναψυκτικό της Σκωτίας γιατί λεκιάζει

Ο Ντόναλντ Τραμπ κινδυνεύει να γίνει μισητό πρόσωπο στη Σκωτία αφού ένα από τα γήπεδα γκολφ της ιδιοκτησίας του δεν θα διαθέτει στο εξής το αναψυκτικό Irn-Bru, το "άλλο εθνικό ποτό" των Σκωτσέζων, μετά το ουίσκι.

Την είδηση της επιβολής κυρώσεων στο Irn-Bru ανακοίνωσε ο διευθυντής του γηπέδου γκολφ στο Τέρνμπερι, Ραλφ Πορτσιάνι, μιλώντας στην εφημερίδα Ayrshire Post. Ο λόγος; Το Irn-Bru, με το έντονο πορτοκαλί –σχεδόν φωσφοριζέ– χρώμα του

άφηνε λεκέδες στα χαλιά.

"Δεν γίνεται να επιτρέψουμε να έχουμε τέτοιους λεκέδες, γνωρίζοντας ότι μόνο η αντικατάσταση της μοκέτας στην αίθουσα χορού θα κόστιζε 500.000 λίρες", τόνισε.

Το Irn-Bru, η συνταγή του οποίου παραμένει μυστική, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αναψυκτικά στη Σκωτία. Παράγεται από το 1901 από την εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών AG Barr.

Οι αποφάσεις του Ρεπουμπλικανού προέδρου, όπως για παράδειγμα η πρότασή του να κλείσουν τα αμερικανικά σύνορα για τους μουσουλμάνους, επικρίθηκαν έντονα στην περιοχή. Όμως "αυτή τη φορά, μάλλον το παρατράβηξε", όπως σχολίασε η εφημερίδα The Scotsman.

Εκτός από το γκολφ του Τέρνμπερι, στη δυτική ακτή της Σκωτίας, ο Τραμπ έχει άλλο ένα, στο Μπάλμιντι, στην ανατολική ακτή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, η μητέρα του οποίου καταγόταν από τη Σκωτία, θα επισκεφθεί στις 13 Ιουλίου τη Βρετανία και θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί αν σκοπεύει να επισκεφθεί και κάποιες από τις ιδιοκτησίες του στη Σκωτία.

Keywords
Τυχαία Θέματα