Το μοναδικό αγγλικό φιλέτο Wellington

Οι περισσότεροι θεωρούν την Αγγλική κουζίνα «άνοστη και άνευρη » καθώς στην πραγματικότητα δεν έχει να επιδείξει πολλές δικές της γεύσεις.

Παρ όλα αυτά το γνωστό σε όλους fish and chips, Beef Wellington, το περίφημο Ροστ Μπιφ -που τρώγεται κάθε Κυριακή μεσημέρι συνοδευμένο από τις γευστικότατες πουτίγκες- το banoffee, οι πολλές συνταγές μηλόπιτας, τα σαντουιτσάκια που συνοδεύουν το απογευματινό τσάι συνθέτουν τη βρετανική γαστρονομία.

Φιλέτο Wellington, ένα πιάτο βγαλμένο από άλλη εποχή

Υλικά 1 και μισό φύλλα έτοιμης σφολιάτας
1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο ολόκληρο 300 γραμ. φρέσκα μανιτάρια 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο 1 φρέσκο κρεμμυδάκι τριμμένο στο multi 2 πρέζες μοσχοκάρυδο 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση κοτόπουλου:

1 μεγάλο κομμάτι φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, βρασμένο 1/2 ματσάκι μαϊντανό 100 γραμ. τριμμένου τυριού Cheddar 1 σκελίδα σκόρδο Εκτέλεση

Ξεκινάμε ξεπαγώνοντας καλά τα φύλλα της σφολιάτας. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ένα τηγάνι, με τη μισή ποσότητα από το βούτυρο. Τα «σβήνουμε» με το κρασί, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε ήπια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν καλά όλα τα υγρά και να στεγνώσει εντελώς το τηγάνι. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Με το υπόλοιπο βούτυρο, σοτάρουμε πολύ καλά το μοσχαρίσιο φιλέτο, από όλες τις πλευρές- θέλει επιμονή μέχρι να ροδίσει καλά παντού και να πάρει σκούρο χρώμα. Το αλατοπιπερώνουμε και το βγάζουμε σε μια πιατέλα για να σουρώσει από τα υγρά του.

Πολτοποιούμε στο μίξερ το βρασμένο κοτόπουλο, με το τσένταρ και το σκόρδο.

Απλώνουμε σε λεία επιφάνεια το ένα φύλλο σφολιάτα. Απλώνουμε επάνω του το πολτοποιημένο μείγμα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας το στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια, φροντίζοντας όμως να αφήσουμε 2 δάχτυλα κενό σε όλη την περιφέρεια του φύλλου.

Από πάνω του, πασπαλίζουμε το μείγμα μανιτάρια-κρεμμυδάκι.

Μετά, τοποθετούμε από πάνω το μοσχαρίσιο φιλέτο και το τυλίγουμε με το φύλλο σφολιάτας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ρολό. Το τυλίγουμε σαν "πακετάκι". Βρέχουμε τις ενώσεις του ρολού με λίγο νεράκι για να κολλήσουν καλά.

Παίρνουμε το 2ο φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού, το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, τις οποίες τοποθετούμε διαγώνια πάνω στο ρολό (ή, όπως λέμε, "μπακλαβαδωτά"). Αλείφουμε ελαφρά όλη την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο.

Ψήνουμε το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα έχοντάς το σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Μόλις περάσει η πρώτη ώρα , αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 35 λεπτά- ή μέχρι να ροδίσει και να χρυσίσει καλά η σφολιάτα.

Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει λίγο ώστε να κόβεται σωστά. Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες του ενός εκατοστού γαρνιρισμένο με μικρές πατατούλες (βραστές ή ψητές ), πράσινη σαλάτα ή βραστά φασολάκια, αρακά, καρότα κα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY

Λαγάνα με λιαστή ντομάτα

Χταπόδι καρπάτσιο, ένας εξαιρετικός μεζές

Keywords
Τυχαία Θέματα