Το λάθος της GAP στο μπλουζάκι προκάλεσε "διπλωματικό" επεισόδιο

Η αμερικανική εταιρεία έτοιμων ενδυμάτων Gap ζήτησε χθες Δευτέρα συγγνώμη γιατι πούλαγε ένα μπλουζάκι που είχε έναν "λανθασμένο" χάρτη της Κίνας και πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσει "ενδελεχείς ελέγχους" ώστε να μην επαναληφθεί κάποιο λάθος.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη έπειτα από την ανάρτηση κάποιου χρήστη στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo μιας φωτογραφίας της μπλούζας

συνοδευόμενης από το σχόλιο ότι τα κινεζικά εδάφη, ανάμεσά τους το νότιο Θιβέτ, η νήσος Ταϊβάν και η Νότια Σινική Θάλασσα, δεν περιλαμβάνονταν στον χάρτη.

Ο χρήστης αυτός ανέφερε ότι η φωτογραφία αυτή του T-shirt είχε τραβηχτεί σε ένα κατάστημα outlet της εταιρείας στον Καναδά.

Gap Inc. σέβεται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας. Πληροφορηθήκαμε ότι ένα μπλουζάκι της Gap, το οποίο πωλείται σε κάποιες αγορές του εξωτερικού δεν απεικόνιζε τον σωστό χάρτη της Κίνας. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για το ακούσιο λάθος", αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Weibo χθες το απόγευμα.

Η εταιρεία προσθέτει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα αποσύρθηκαν από την κινεζική αγορά και καταστράφηκαν.

Η συγγνώμη της Gap ήρθε σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το Πεκίνο εντείνει τις προσπάθειες ελέγχου της διατύπωσης που χρησιμοποιείται για την περιγραφή των εδαφών που το Πεκίνο θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής επικράτειας, όπως η Ταϊβάν. Άλλες αμερικανικές εταιρείες έχουν επίσης ζητήσει συγγνώμη για παρόμοια περιστατικά. Ανάμεσά τους οι Delta Air Lines και Marriott International Inc.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα ο Λευκός Οίκος άσκησε σκληρή κριτική στις προσπάθειες της Κίνας να υποχρεώσει τις ξένες αεροπορικές εταιρείες να αλλάξουν τον τρόπο περιγραφής της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο στις ιστοσελίδες τους κάνοντας λόγο για "Οργουελικές ανοησίες".

Keywords
Τυχαία Θέματα