Θύελλα αντιδράσεων για το "χορό" του Γιούνκερ και το "τρολάρισμα" στην Τερέζα Μέι

Ανεβαίνοντας στο βήμα του ομιλητή, λίγο πριν μιλήσει για το Brexit στις Βρυξέλλες, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ άρχισε να κουνά ρυθμικά τα χέρια του και να χαμογελά με... νόημα. Δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην κατάλαβε που παρέπεμπε αυτή η κίνησή του. Ήταν άλλωστε μόλις μια εβδομάδα πριν, όταν η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ανέβαινε στο βήμα του συνεδρίου των Τόρις να μιλήσει για το ίδιο θέμα, χορεύοντας στους ρυθμούς του "Dancing Queen" των ABBA.

Προετοιμαζόμενος να μιλήσει σε ένα συνέδριο στις Βρυξέλλες σήμερα, ο Γιούνκερ ενώ ήταν έτοιμος να ξεκινήσει την ομιλία του, η μουσική συνέχιζε να παίζει στην αίθουσα. Φτιάχνοντας τις σημειώσεις του, ο πρόεδρος της Επιτροπής σήκωσε τα χέρια του και κούνησε τους ώμους και τους γοφούς του στο ρυθμό της μουσικής.

Λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά να προκαλέσουν γέλιο στην αίθουσα καθώς η μουσική χαμήλωσε. Ο Γιούνκερ χαμογέλασε πλατιά ως απάντηση.

Ο Γιούνκερ έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά μιλώντας στα γαλλικά, λέγοντας ότι αυτή είναι η επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Βρετανία, πολλοί γρήγορα έκαναν την παρομοίωση των χορευτικών κινήσεων του προέδρου της Επιτροπής και της βρετανίδας πρωθυπουργού.

Η Daily Mail, εφημερίδα που τάσσεται υπέρ του Brexit, ανέφερε ότι ο Γιούνκερ εμφανίζεται να «χλευάζει» την Μέι. Τα διαδικτυακά σχόλια στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας δείχνουν την οργή για την άρνηση της ΕΕ να δεχτεί τους όρους του σχεδίου της Μέι για την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σχοινάς: Ήταν απλώς ένας αυτοσχεδιασμός

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, γράφοντας στο Twitter ότι ο Γιούνκερ δεν είχε σκοπό να μιμηθεί κανέναν και επρόκειτο απλώς για... αυτοσχεδιασμό υπό τους ήχους της μουσικής.

Χρησιμοποίησε μάλιστα και αυτός με τη σειρά του ένα στίχο από τραγούδι των ABBA που λέει "χωρίς ρυθμό και μουσική τι θα ήταν η ζωή"...


Keywords
Τυχαία Θέματα