Θρίλερ στην Πρέβεζα: Συγκρίνουν το κρανίο με DNA συγγενών της Πεπόνη

Φουντώνει το θρίλερ που έχει προκαλέσει η τυχαία ανακάλυψη ενός ανθρώπινου κρανίου που του έλειπε η κάτω γνάθος, κατά την διάρκεια χωματουργικών εργασιών από ιδιωτικό συνεργείο την στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η διάνοιξη μίας τάφρου στο σημείο, την περασμένη Κυριακή, στην Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας.

Αρχικά το κρανίο μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου υποβλήθηκε σε αυτοψία και εργαστηριακές αναλύσεις από την ομάδα του καθηγητή κ. Βουγιουκλάκη.

Σύμφωνα με την αυτοψία και κάποιες πρώτες αναλύσεις, το εύρημα χρονολογείται

έως και δέκα χρόνια πίσω και ανήκει σε νεαρή γυναίκα. Κάποιες ενδείξεις στο κρανίο, αλλά και το γεγονός ότι στο σημείο δεν εντοπίστηκαν άλλα τμήματα ανθρώπινου σκελετού, ενισχύουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σήμερα αποφασίστηκε τελικά η μεταφορά του κρανίου στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με γενετικό δείγμα συγγενών της Αγγελική Πεπόνη για να γίνει ανάλυση DNA, μήπως προκύψει ταυτοποίηση. Οι Αρχές εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις, ωστόσο συγκλίνουν τις έρευνές τους και εστιάζουν στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες χρονολογικά.

Στην ίδια περιοχή τον Ιούνιο του 2010 είχε χαθεί με μυστηριώδη τρόπο η 26χρονη Αγγελική Πεπόνη και αν όντως προκύψει ταυτοποίηση τότε θα υπάρξουν καταιγιστικές εξελίξεις για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Πρόσωπο «κλειδί» στην συγκεκριμένη υπόθεση ήταν ο «φίλος» της άτυχης κοπέλας που φέρεται να την είχε μπλέξει στα ναρκωτικά και βρισκόταν μαζί της τις ώρες που χάθηκε.

Ο ίδιος ήρθε τότε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη αλλά για άλλο λόγο. Οι κατηγορίες που τον βάραιναν ήταν η διάθεση ναρκωτικών ουσιών σε τρίτους κατ’ εξακολούθηση και κατ’ υποτροπή. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε και αποφυλακίστηκε.

Με την υπόθεση αυτή είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και μέσω της δημοσιογραφικής έρευνας ήρθαν στο φως αποκαλυπτικές μαρτυρίες και αντιφάσεις των εμπλεκομένων. Όπως αποδείχτηκε από την εκπομπή με μαρτυρίες φίλων, η κοπέλα τον τελευταίο καιρό ήταν έρμαιο του συγκεκριμένου ανθρώπου και πριν χαθεί, βρισκόταν μαζί του. Ο ίδιος μέχρι σήμερα δεν έχει αποκαλύψει τίποτε για την τύχη της… αφήνοντας στο σκοτάδι και την πολυετή αγωνία την οικογένειά της.

Εκείνος είχε αρνηθεί ότι είχε επαφή μαζί της πριν χαθεί, όμως ή άρση τηλεφωνικού απορρήτου τον διέψευσε, ενώ το κινητό της τηλέφωνο είχε απενεργοποιηθεί στην περιοχή που εκείνος μένει και εργάζεται όχι πολύ μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε το κρανίο.

Ο γιος του συγκεκριμένου ατόμου είχε αποκαλύψει τότε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ότι το μεσημέρι που η Αγγελική χάθηκε, βρισκόταν στο σπίτι τους. Το σημαντικό αυτό στοιχείο δεν το ανέφερε ποτέ ο φίλος της στις Αρχές, αλλά ούτε και στην οικογένεια. Μια φίλη της Αγγελικής αποκάλυψε ότι την προηγούμενη της εξαφάνισης, βρισκόταν στο σπίτι του και είδε την Αγγελική που κινδύνεψε να πεθάνει στα χέρια του…

Από τότε κιόλας όλα τα στοιχεία συνέκλιναν στην πιθανότητα μίας άγριας δολοφονίας και πιθανόν σήμερα μετά από αυτή την τυχαία ανακάλυψη το κουβάρι να αρχίσει να ξετυλίγεται αν όντως ταυτοποιηθεί γενετικά πως πρόκειται για την άτυχη 26χρονη Αγγελική Πεπόνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα