Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα έως την Πέμπτη - Αισθητή άνοδος το Σαββατοκύριακο

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσει την Τρίτη ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει και τους 36 βαθμούς, ενώ θα έχουμε λίγα φαινόμενα αστάθειας στα βόρεια και τα κεντρικά. Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών την Τρίτη θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς για Δυτική Αττική, Κορινθία, Λακωνία, Κύθηρα, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, νησιά Ιονίου και Πρέβεζα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Θα

διατηρηθεί ο καλοκαιρινός καιρός με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και θα έχουμε περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια. Τάση ανόδου περί τους 38 με 40 βαθμούς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από τα δυτικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και οι τιμές της θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά και θα φτάσουν περί τους 39 με 40 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα