Θέμα του εισαγγελέα η κράτηση οκτώ μαθητών για τις καταλήψεις, λέει η κυβέρνηση

Θέμα του εισαγγελέα και όχι της ΕΛΑΣ η κράτηση οκτώ ανήλικων μαθητών που συμμετείχαν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο επί τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς σχετικά από το News 24/7 στο πλαίσιο του briefing.

“Δεν θέλω να κρίνω ένα θέμα του εισαγγελέα. Είναι θέμα του εισαγγελέα και όχι της ΕΛΑΣ,

ιδίως όταν μιλάμε για αυτόφωρη διαδικασία. Περιμένουμε να δούμε σήμερα”, είπε ο κ.Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι μαθητής Γ' Γυμνασίου σχολείου του Χαλανδρίου κρατείται επί τετραήμερο στη ΓΑΔΑ και ότι σήμερα Δευτέρα θα δικαστεί για κακουργήματα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με την σχετική δικογραφία της Κρατικής Ασφάλειας, κατηγορείται ότι στις 11:30, στις 15/10, συμμετείχε σε ομάδα 100 ατόμων με επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών με πέτρες, διάφορα αντικείμενα και βόμβες μολότοφ. Η ίδια ομάδα στην οποία φέρεται να συμμετείχε συνέχισε τις επιθέσεις αυτές στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Όλγας. Στις 16/10 οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Ανηλίκων που έκρινε ως σοβαρές τις κατηγορίες και έδωσε εντολή να παραπεμφθούν για απολογία σήμερα στις 11:30 ενώπιον της 1ης Ανακρίτριας με συνεχιζόμενη την κράτησή τους.

Ωστόσο, ο μαθητής από το Χαλάνδρι δεν είναι ο μοναδικός που κρατείται από τις Αρχές και αναμένεται να δικαστεί για ίδιες κακουργηματικές πράξεις τη Δευτέρα. Όπως κατήγγειλε η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, στη ΓΑΔΑ κρατούνται συνολικά οκτώ μαθητές που αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα