Θάνος Μικρούτσικος: "Τον καρκίνο δεν τον φοβάμαι" - Τι είχε πει στο News 24/7

Μια συγκλονιστική συνέντευξη είχε δώσει τον περασμένο Ιούνιο ο Θάνος Μικρούτσικος στον Βασίλη Σκουρή. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης πέθανε το Σάββατο και ενώ νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική, και όπως είχε πει "αν χάσουμε το όνειρο, χάσαμε τη ζωή μας. Θέλω μια άλλη κοινωνία που εγώ δεν θα τη δω, πιθανόν ούτε τα παιδιά μου, αλλά αν δεν παλέψουμε πως θα έρθει η αλλαγή που ονειρευόμαστε; Ο καπιταλισμός είναι αδίστακτος και αν δεν παλέψουμε θα έρθει το

πλήρες αδιέξοδο, το χάος".

Ήταν το μήνυμα που έστειλε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης σε μια πραγματικά από καρδιάς συνέντευξη στο ραδιόφωνο του News 24/7 με αφορμή την μοναδική συναυλία του για το φετινό καλοκαίρι, στις 29 Ιουνίου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο σπουδαίος συνθέτης επανέλαβε την επαναπροσέγγιση στην ολοκληρωμένη του δουλειά "Σταυρός του Νότου" και "Γραμμές των οριζόντων" πάνω στον ποιητή Νίκο Καββαδία. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση για τρεις φωνές, τρία πιάνα και πνευστά.

Η συζήτηση ήταν πήγε και στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε με τον ίδιο με απόλυτη ψυχραιμία να λέει πως δεν φοβάται τον καρκίνο αν και όπως αποκάλυψε η κατάσταση είναι σοβαρή καθώς δεν πρόκειται για ιάσιμη περίπτωση. Άλλωστε αυτός είναι όπως είχε πει ο λόγος που δεν καταπιάνεται με ένα μεγάλο έργο στην παρούσα φάση. "Ένα έργο θέλει για να ολοκληρωθεί αρκετούς μήνες, εγώ πλέον κάνω προγραμματισμό ανά τρίμηνο" ανέφερε, τονίζοντας πως αντλεί δύναμη από την αγάπη του κόσμου που τον επιβραβεύει όχι μόνο για το έργο του αλλά για όλη τη στάση του.

Τέλος, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις αφού είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ είπε πως "ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε πολλούς ψηφοφόρους στα δεξιά γιατί δεν τήρησε τις προεκλογικές εξαγγελίες του, εφάρμοσε μνημόνιο με 200 εφαρμοστικούς νόμους και συντάχθηκε ως πόλος του συστήματος γεγονός που "απενεχοποίησε" τη ΝΔ και έδωσε την εντύπωση πως τα πράγματα δεν αλλάζουν".

Keywords
Τυχαία Θέματα