Τέλος εποχής: Ο Michael Kors κοντά στην εξαγορά του οίκου Versace προς 1,7 δισ. ευρώ

Ο οίκος μόδας που πήρε το όνομα του δολοφονηθέντος Gianni Versace και λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της αδερφής του Donatella φαίνεται πως αλλάζει χέρια και από την ιταλική φινέτσα, περνά στην ιδιοκτησία του αμερικανικού κολοσού της μόδας Michael Kors. Παρά το γεγονός πως η κίνηση εξαγοράς, που θα αποφέρει στην ιταλική οικογένεια της μόδας 2 δις δολάρια,

ήτοι 1,7 δις ευρώ, δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, το γεγονός κάνει το γύρω του διαδικτύου και μεταδίδεται από μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο όμιλος μόδας Michael Kors Holdings Ltd βρίσκεται ένα βήμα από την εξαγορά της Versace S.p.A. της ιταλικής εταιρίας μόδας, σε ένα deal που όπως όλα δείχνουν θα κρατά έναν σημαντικό ρόλο για την οικογένεια Versace στη νέα εποχή.

Το 2014, η εταιρία Blackstone Group LP είχε αγοράσει 20% των μετοχών της Versace και παραμένει ακόμη άγνωστο αν η αμερικανικών συμφερόντων εταιρία έχει επίσης σκοπό να πουλήσει το μερίδιό της στην Michael Kors. Αν η εξαγορά επιβεβαιωθεί, η Michael Kors θα διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της μια ευρεία γκάμα προϊόντων και επωνυμιών στο χώρο της μόδας.

Μόλις πριν από έναν χρόνο, η εταιρία εξαγόρασε την βρετανική Jimmy Choo προς 1,2 δις δολάρια.

Ο Τζιάνι Βερσάτσε ήταν Ιταλός σχεδιαστής μόδας και ιδρυτής της Versace, του διεθνούς οίκου μόδας που παράγει αξεσουάρ, αρώματα, μακιγιάζ, έπιπλα σπιτιού και ρούχα. Σχεδίασε, επίσης, κοστούμια για θέατρο και ταινίες.

Ως φίλος του Έρικ Κλάπτον, της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Νταϊάνα, της Ναόμι Κάμπελ, των Duran Duran, της Madonna, του Έλτον Τζον, της Cher, του Στινγκ και πολλών άλλων δημοσίων προσώπων, ήταν ένας από τους πρώτους σχεδιαστές που συνέδεσαν τη μόδα με τον κόσμο της μουσικής. Αυτός και ο σύντροφός του, Αντόνιο Ντ'Αμίκο, ήταν τακτικοί στην διεθνή σκηνή των πάρτυ. Στις 15 Ιουλίου 1997, ο Βερσάτσε δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην ηλικία των 50 ετών από τον Άντριου Κιουνάναν.

Keywords
Τυχαία Θέματα