Τα απίστευτα και όμως αληθινά που συμβαίνουν σε Λέσβο (κυρίως), αλλά και σε Χίο!

Ένα πρόχειρο ρεπορτάζ των «Παιχνιδιών Εξουσίας», στα νησιά, έστω –δυστυχώς- και τηλεφωνικά, από την Αθήνα, αναδεικνύει σοβαρά θέματα που εκθέτουν την κεντρική εξουσία και μόνο … άνοιγμα στο κέντρο δεν θυμίζουν!

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Των επιχειρήσεων των ΜΑΤ που διεξάγονται στη Λέσβο φέρεται να συντονίζει προσωπικά από ο ίδιος ο Διοικητής των Δυνάμεων Αποκατάστασης

Τάξης, που βρίσκεται πλέον στο νησί. Ο έως τώρα αστυνομικός διευθυντής της περιοχής, σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες, πήρε αναρρωτική άδεια μεν, στην ουσία όμως φέρεται –πάντα σύμφωνα με τους κατοίκους- να διαφωνεί με τη σκληρότητα των μέτρων καταστολής.

ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ: Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι κατά την αποβίβαση των ΜΑΤ από το πλοίο, το πρωί της Δευτέρας, στην προκυμαία της Μυτιλήνης, ακούγονταν από τους ασυρμάτους κατά τη διάρκεια των πρώτων συγκρούσεων φράσεις όπως «αδειάστε τους ότι έχετε», «γαμ…τε τους» κλπ. Αν όντως ακούστηκαν, είμαστε βέβαιοι ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα το ελέγξει και θα επιβάλει τις ποινές που προβλέπονται!

ΤΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ: Η «απόβαση των ΜΑΤ», όπως χαρακτηρίζουν την επιχείρηση οι κάτοικοι, επιχειρήθηκε να οργανωθεί με πλήρη μυστικότητα, πλην όμως όταν το πλοίο “Express Regasus” αναχώρησε από το λιμάνι του Λαυρίου, η επιχείρηση διέρρευσε, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να κινητοποιηθούν. Τότε αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα δορυφορικά συστήματα του πλοίου, ώστε να μην μπορεί να γίνει γνωστός ο τόπος προορισμού του (πχ σε ποιο νησί πάει, σε ποιο σημείο βρίσκεται, τι ώρα καταφτάνει), ενώ εντολή δόθηκε και στα μέλη του πληρώματος να έχουν συνεχώς κλειστά τα κινητά τους!

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ: Το σύνθημα για την κινητοποίηση των κατοίκων δίνουν οι …καμπάνες! Έτσι, άλλωστε, έχουν συμφωνήσει οι κάτοικοι στις συνελεύσεις τους: «όταν χτυπήσει η καμπάνα τρέχουμε όλοι»!

Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: Στις επιχειρήσεις σε Λέσβο και Χίο χρησιμοποιείται και ο στρατός, γεγονός επικίνδυνο ιδίως για νησιά δίπλα στην Τουρκία, που οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να είναι απολύτως συμφιλιωμένες με την τοπική κοινωνία και όχι να έρχονται σε αντιπαράθεση μαζί της ή, έστω, να δημιουργείται ψυχικό χάσμα! Μεταξύ άλλων, επειδή οι κάτοικοι έχουν κλείσει με μηχανήματα της Αυτοδιοίκησης και αγροτικά μηχανήματα τους δρόμους που οδηγούν στους χώρους δημιουργίας των «κλειστών» κέντρων, τα στρατιωτικά οχήματα ανοίγουν νέους δρόμους πρόσβασης προς τους χώρους, ορισμένες φορές καταστρέφοντας και δασικές εκτάσεις, όπως πχ την Τρίτη στη Μυτιλήνη.

ΟΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ(!) ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΙΟΥ: Ο Μητροπολίτης Χίου ξεκίνησε …παρακλήσεις προκειμένου ο Θεός να …φωτίσει τους τοπικούς άρχοντες! (Για τους παραπάνω –και για να αστειευτούμε- προφανώς …δεν τρέφει ελπίδες!).

ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ …ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ: «Γαλάζια» τοπικά στελέχη υποβάλλουν παραιτήσεις από τα κομματικά όργανα που ανήκουν, εκείνο όμως που συζητείται περισσότερο είναι η απουσία των (άλλοτε πρωταγωνιστών στις αντιδράσεις) βουλευτών της ΝΔ και πρωτίστως του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα