Λήξη συναγερμού στον Πύργο του Άιφελ - Σαρωτικοί έλεγχοι στον χώρο

Στην... κανονικότητα επανήλθε ο Πύργος του Άιφελ μετά τους σαρωτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές για τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού που, σύμφωνα με ανώνυμο τηλεφώνημα, είχε τοποθετηθεί στο μνημείο, απειλώντας για ενεργοποίησή του.

Σύμφωνα με έναν εκ των δημοσιογράφων που έφεραν στο φως την είδηση για το απειλητικό αυτό τηλεφώνημα που οδήγησε και στην εκκένωση του χώρου, αλλά και των γύρω περιοχών, ο συναγερμός έλαβε τέλος, ενώ ήδη ο Πύργος του Άιφελ φαίνεται

ότι είναι και πάλι έτοιμος να υποδεχτεί επισκέπτες.

Ο συναγερμός είχε σημάνει το μεσημέρι της Τετάρτης (23/09) στο Παρίσι, στην περιοχή όπου βρίσκεται ο Πύργος του Άιφελ, καθώς άγνωστος απείλησε να ενεργοποιήσει εκρηκτικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, η αστυνομία έλαβε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως έπειτα εμφανίστηκε ένας άντρας στην περιοχή, που άρχισε να φωνάζει "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος" και απειλούσε πως "θα τα ανατινάξει όλα".

Όπως μετέδωσαν γαλλικά και διεθνή ΜΜΕ, οι αρχές προχώρησαν αμέσως στην εκκένωση του Πύργου του Άιφελ και της γύρω περιοχής, ενώ αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και διεξάγονται έρευνες στο σημείο.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Amaury Bucco έγραψε στο Twitter: "Οι αστυνομικές αρχές εκκένωσαν την περιοχή, η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ένας άντρας απειλεί να ανατινάξει τα πάντα".

Το Γραφείο Τύπου του Πύργου του Άιφελ επιβεβαίωσε την πληροφορία για την εκκένωσή του, χωρίς να αναφέρει τον λόγο. Η περιοχή γύρω από το μνημείο είναι κλειστή και δεν επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων.

Υπενθυμίζεται πως ο Πύργος του Άιφελ είχε κλείσει για περίπου τρεις μήνες κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στη Γαλλία και άνοιξε με περιορισμούς τον Ιούνιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το μνημείο εκκενώνεται λόγω απειλής βόμβας, αφού τον Μάιο του 2018 υπήρξε ξανά απειλή για βόμβα, η οποία αποδείχτηκε φάρσα.

Επίσης, τον Ιούνιο του 2017 είχε εκκενωθεί μετά από ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στο σημείο και τον Σεπτέμβριο του 2010 είχαν υπάρξει ανώνυμα τηλεφωνήματα για απειλή βόμβας, που αποδείχτηκαν φάρσες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα