Στο Aegean College η επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών είναι σε πρώτο πλάνο

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για το Aegean College και το βαρύ όνομα του κολεγίου στην αγορά εργασίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πώς εδώ και αρκετά χρόνια, το συγκεκριμένο ιδιωτικό κολέγιο με παρουσία σε Αθήνα, Πειραιά και Λάρισα,

προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου σε συνεργασία με κορυφαία κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια όπως το Coventry University που συγκαταλέγεται στο 4% των καλύτερων ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Μιλάμε ασφαλώς για μια σπουδαία συνεργασία, η οποία δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα για φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, στην ελληνική γλώσσα, κι απόκτηση ισχυρού αναγνωρισμένου πτυχίου Πανεπιστημίου με διεθνείς προοπτικές απασχόλησης. Αυτή σαφώς είναι και η στόχευση του Aegean College, ένα πτυχίο, το οποίο θα εξασφαλίζει στους αποφοίτους του, επαγγελματική αποκατάσταση και επιστημονική αναγνώριση, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Πόσω μάλλον όταν ένα Κολέγιο σαν το Aegean College προσφέρει τη δυνατότητα σπουδών σε ένα βρετανικό Πανεπιστήμιο χωρίς ο φοιτητής να επιβαρύνεται με το κόστος ζωής στο εξωτερικό.

Έχοντας βρεθεί σε διάφορες συζητήσεις με νέους ανθρώπους, οι οποίοι φέτος τελείωσαν το λύκειο, αυτό που κυριαρχεί είναι μια αγωνία και μια αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα, γι’ αυτό που θα ακολουθήσει μετά. Με τα δημόσια πανεπιστήμια να μην προσφέρουν την ποιότητα των σπουδών που αρκετοί ονειρεύονται, αλλά και πολλούς νέους να μην καταφέρνουν να περάσουν στη σχολή της προτίμησής τους, η επιλογή ενός κολεγίου, το οποίο έχει ως πρωταρχικό στόχο του τη σύνδεση με την αγορά εργασίας και προσφέρει έναν ανταγωνιστικό τίτλο σπουδών, αποτελεί μονόδρομο.

Με τις αναζητήσεις αυτή την περίοδο στο διαδίκτυο για τμήματα και σχολές να έχουν πάρει φωτιά, αποφασίσαμε να κάνουμε μια επίσκεψη στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Aegean College και να πάρουμε μια γεύση από τα προγράμματα και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το κολέγιο. Στην Αθήνα τα μαθήματα γίνονται στην καρδιά της πρωτεύουσας στην οδό Πανεπιστημίου (17), μόλις λίγα μέτρα από την πλατεία Συντάγματος.

Ειδικό βάρος στον τομέα της Υγείας

Εκεί μας περίμενε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Aegean College, κα. Κωνσταντίνα Μακρυπλίδη, η οποία ανέλαβε την ξενάγησή μας στους χώρους του κολεγίου και την ενημέρωσή μας για όλα αυτά που προσφέρει. "Ένας φοιτητής μπορεί να βρει σε εμάς προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στους τομείς της Υγείας, των Τουριστικών, της Ναυτιλίας, των Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Νέων Τεχνολογιών και της Πληροφορικής, αλλά και της Διοίκησης Επιχειρήσεων", μας εξηγεί.

"Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον τομέα της Υγείας, προσφέρονται προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στη Φυσικοθεραπεία, την Εργοθεραπεία, την Λογοθεραπεία, τη Μαιευτική και τη Διαιτολογία. Είναι και ο τομέας που διαφοροποίησε το κολέγιό μας από τα υπόλοιπα. Ειδικά για το κομμάτι της Μαιευτικής είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, καθώς πρόκειται για το πρώτο τετραετές προπτυχιακό πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών Μαιευτικής στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας (ΣΕΜΜΑ) και στηρίζεται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 36/2005 και σε όλες τις ισχύουσες νομοθεσίες.

Επίσης, η πρακτική για τους σπουδαστές μας είναι υποχρεωτική και τους την εξασφαλίζουμε εμείς σε συνεργασία με νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές και επιχειρήσεις.

Τα προπτυχιακά προγράμματα του κολεγίου είναι τριετή ή τετραετή, ενώ όσον αφορά το κόστος τους είναι αρκετά οικονομικά και κυμαίνονται περίπου στις 5.000 ευρώ ανά έτος, ενώ προβλέπονται εξατομικευμένες πολιτικές οικονομικών διευκολύνσεων και εκπτώσεων σε φοιτητές που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνες οικογένειες, άνεργοι κ.λπ.) και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.. Παράλληλα, κάθε χρόνο το Aegean College προκηρύσσει ένα πρόγραμμα Υποτροφιών (μερικές ή ολικές) προς όφελος νέων ανθρώπων.

Γιατί να επιλέξεις το Aegean College

Τα πλεονεκτήματα για κάποιον που θέλει να σπουδάσει στο Aegean College είναι πολλά. Όπως μας ανέλυσε η κ. Μακρυπλίδη, ένας φοιτητής του κολεγίου έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει υψηλού επιπέδου καθηγητές και συνεργάτες και να επιλέξει την εξειδίκευσή του. Η σύνδεση με την αγορά είναι το βασικό στοιχείο επιτυχίας. "Όλα τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουμε είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τις ανάγκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας. Διοργανώνουμε κάθε χρόνο Ημέρες Καριέρας στο πλαίσιο των οποίων οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες επιχειρήσεις. Διοργανώνουμε, επίσης, σεμινάρια προετοιμασίας βιογραφικού και τεχνικών συνέντευξης , ώστε οι απόφοιτοί μας να είναι έτοιμοι για την επόμενη μέρα στον επαγγελματικό στίβο. Πέρα από το ότι μπορούν να βρουν μαζί μας πρακτική και μετέπειτα μια θέση εργασίας, και μόνο η εμπειρία να έρθουν σε επαφή με τα κορυφαία στελέχη του κλάδου τους, είναι κάτι πολύ σημαντικό".

Όσον αφορά τις αίθουσες του κολεγίου ήταν όλες υπερσύγχρονες, σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι φοιτητές να έχουν όρεξη για μάθημα και γνώση. Όλες οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με τα απαραίτητα εποπτικά μέσα και ηλεκτρονικό οπτικοακουστικό εξοπλισμό: projectors, διαδραστικοί πίνακες, πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο. Το Aegean College διαθέτει και μια υπερσύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων η οποία χρησιμοποιείται για διαλέξεις, σεμινάρια, παραστάσεις, τελετές, απονομές, εκθέσεις κ.ά. Η αίθουσα αυτή φιλοξενεί τακτικά προσωπικότητες του επιστημονικού και καλλιτεχνικού χώρου. Ο χώρος είναι εξοπλισμένος με οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας: ηχητική και μικροφωνική εγκατάσταση, προτζέκτορες, οθόνες, κονσόλα και προβολείς φωτισμού, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πρόσβαση σε ασύρματο ίντερνετ (wi-fi).

Επίσης, έχει δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Εργαστήριο Ψυχομετρικής-Νευροψυχολογικής Αξιολόγησης και Λογοθεραπευτικής Παρέμβασης. Ουσιαστικά πρόκειται για χώρο προσομοίωσης πραγματικών ερευνητικών και επαγγελματικών συνθηκών. Περιλαμβάνει παράθυρο μονής κατεύθυνσης, οπτικοακουστική επικοινωνία μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε ειδικές αίθουσες μαθημάτων εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες καθώς και ένα ευρύ φάσμα ψυχομετρικών και άλλων εργαλείων αξιολόγησης, μαζί με πλούσιο υλικό παρέμβασης.

Στις νέες εγκαταστάσεις του Aegean College λειτουργεί μια άριστα οργανωμένη βιβλιοθήκη με χιλιάδες τίτλους ακαδημαϊκών βιβλίων και επιστημονικών περιοδικών. Η βιβλιοθήκη εμπλουτίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σύγχρονες εκδόσεις βιβλίων, e-books, επιστημονικά περιοδικά και εγχειρίδια. Επίσης, μέσω των συνεργαζόμενων βρετανικών πανεπιστημίων παρέχεται πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες που περιέχουν σε ψηφιακή μορφή χιλιάδες βιβλία, ακαδημαϊκές επιθεωρήσεις (journals),επιστημονικές εργασίες και άρθρα. Το αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης, είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πρόσβαση στο διαδίκτυο και πρόκειται ουσιαστικά για τον χώρο όπου οι φοιτητές του κολεγίου μπορούν να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στη μελέτη, να δουλέψουν ομάδες εργασίας, να γίνουν συναντήσεις με τους μέντορες κλπ.

Ένα ακόμη θετικό του να σπουδάζεις σε κάποιο τμήμα του Aegean College, είναι πως παράλληλα μπορείς να πάρεις και ένα πτυχίο (ή και περισσότερα) ξένων γλωσσών ή πιστοποίησης υπολογιστών εντελώς δωρεάν. Όπως μας ενημέρωσαν, το κολέγιο παρέχει στους φοιτητές του την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών (από Αγγλικά και Γαλλικά μέχρι Ισπανικά και Ρωσικά)., καθώς και μαθήματα χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, κάτι σαφώς εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά στη σημερινή εποχή.

Εκτός από τα προπτυχιακά του προγράμματα, το Aegean College προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στους αντίστοιχους κλάδους, τα οποία απευθύνονται σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε επαγγελματίες και στελέχη που επιθυμούν να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Επίσης, διοργανώνονται συχνά μέσα στη χρονιά σεμινάρια δια βίου μάθησης πιστοποιημένα από διεθνείς φορείς για φοιτητές και μη.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να κάνει μια βόλτα από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του κολεγίου στο κέντρο της Αθήνας και να ενημερωθεί αναλυτικά για τα προγράμματα, αλλά και να κάνει μια ξενάγηση στους χώρους του.

Το σίγουρο είναι πως αν ψάχνεις για ένα πτυχίο, το οποίο μπορεί να σου ανοίξει πόρτες αμέσως μετά την αποφοίτησή σου (ή και νωρίτερα), το Aegean College είναι εκεί για σένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα