Στην Ευελπίδων ο "πόλεμος" Taxibeat - Θύμιου Λυμπερόπουλου

Στις δικαστικές αίθουσες μεταφέρεται σήμερα η διαμάχη ανάμεσα στην Taxibeat και στο Θύμιο Λυμπερόπουλο. Ενώπιον του Πρωτοδικείο Αθήνας αναμένεται να συζητηθεί η αγωγή που έχει καταθέσει η εταιρία κατά του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί, ζητώντας ως αποζημίωση για προσβολή προσωπικότητας το ποσό των 260.000 ευρώ.

Στη δικαστική αίθουσα, εκτός από τους δεκάδες οδηγούς ταξί,

αναμένεται να προσέλθει ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Θάνος Βούρδας, οι οποίοι έχουν προταθεί ως μάρτυρες από την πλευρά του Θύμιου Λυμπερόπουλου. Την ίδια ώρα, εκτιμάται πως θα υπάρξει μεγάλη προσέλευση αυτοκινητιστών, οι οποίοι έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση συμπαράστασης στον πρόεδρο τους έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με την αγωγή του ιδρυτή της Taxibeat και νυν εκπροσώπου της εταιρίας στην Ελλάδα, Νίκου Δρανδάκη, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος σε δηλώσεις του έχει προχωρήσει σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και αναληθείς ειδήσεις, «που αμαύρωσαν τη φήμη της εταιρίας, θέτοντας σε κίνδυνο την εμπορική πίστη, την επαγγελματική υπόσταση και το εμπορικό μας μέλλον, εν γνώσει του Θύμιου Λυμπερόπουλου ότι τα από μέρους του διαδοθέντα είναι πλήρως αναληθή». Μεταξύ των δηλώσεων που αποδίδονται στον πρόεδρο του ΣΑΤΑ είναι ο ισχυρισμός του ότι από το 2011 η Taxibeat φοροδιαφεύγει, λειτουργεί παράνομα και ότι διατηρεί offshore σε νησιά, όπου και καταλήγουν τα έσοδα της εταιρείας.

Ζημία από τις δηλώσεις

Οι ενέργειες του Θύμιου Λυμπερόπουλου, σύμφωνα με την Taxibeat, ήταν ιδιαίτερα ζημιογόνες για την εταιρία, καθώς «ο ρυθμός ανάπτυξης των αιτούμενων από το επιβατικό κοινό δρομολογίων μειώθηκε, η διαθεσιμότητα των συνεργαζομένων οδηγών συρρικνώθηκε και ο ρυθμός εγγραφής νέων επαγγελματιών αυτοκινητιστών περιορίστηκε». Επισημαίνει δε πως «το τρίμηνο του 2017, εξαιτίας των δυσφημιστικών δηλώσεων του Λυμπερόπουλου, η εταιρία για πρώτη φορά από συστάσεώς της δεν εμφάνισε καμία άνοδο και αύξηση των εργασιών της και παρουσίασε στασιμότητα».

Όσο για την χρηματική ικανοποίηση των 260.000 ευρώ, εφόσον της επιδικαστεί, η εταιρία σκοπεύει να τη διαθέσει στην αγορά και διάθεση ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων για άτομα με κινητικά προβλήματα και στην ενίσχυση της τεχνολογικής εκπαίδευσης ευάλωτων ομάδων, όπως προσφύγων, μεταναστών και μακροχρόνια ανέργων.

Keywords
Τυχαία Θέματα