Στην Ελλάδα των δυο σημαιών προσβλέπει το κόμμα Καμμένου -Μπαλτάκου

Να περάσει το μήνυμα πως «είμαστε τα αφεντικά του δεξιού χώρου» θέλησε ο πρόεδρος του νέου κόμματος Δ. Καμμενος, ενώ είπε πως η Νέα Δημοκρατία κινείται στο κέντρο και προς τα αριστερά. Αναφερόμενος στους ΑΝΕΛ, είπε πως «Έπαιξαν τη Μακεδονία σε μια ζαριά. Μήπως τους κάτσει το δημοψήφισμα». Ακόμη, ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Τάκης Μπαλτάκος, εκφράστηκε κριτικά προς την ΕΕ, καθώς «δεν έχει στρατό και

δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα», όπως είπε, ενώ τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στο ΝΑΤΟ. Ακόμη ακούστηκε πως γίνεται πληθυσμιακή και θρησκευτική αλλοίωση του Ελληνικού λαού «από τη λαθρομετανάστευση που πρέπει να διακοπεί» όπως αναφέρεται και στο προοίμιο της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος.

Μάλιστα, όσον αφορά τη λέξη, ο κ. Καμμένος, επιμένοντας στην ακροδεξιά ρητορική, υπογράμμισε πως «Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για λαθρομετανάστες».

Στην παρουσίαση που έγινε ενώπιον περίπου 30 ατόμων, χωρίς την παρουσία κάποιου ονόματος - έκπληξης από τα δεξιά, οι κ.κ. Καμμένος και Μπαλτάκος, θέλησαν να δώσουν ένα σαφές στίγμα των πιστεύω της «Δύναμης Ελληνισμού», η οποία έχει ως χρώματα το γαλάζιο και το κίτρινο που παραπέμπουν, όπως τονίστηκε στα χρώματα των σημαιών της Ελλάδας και της Εκκλησίας. Η «Δύναμη Ελληνισμού» θα συγκροτήσει ψηφοδέλτια και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως είπε ο κ. Μπαλτάκος.

«Η Ελλάδα χρειάζεται παρά πολλή δουλειά. Η σημερινή κυβέρνηση των εθνομηδενιστών είναι επικίνδυνη. Η αριστερά θέλει να κυβερνά στο χάος. Δε γνωρίζει σύνορα. Δε γνωρίζει τίποτα. Εμείς θέλουμε την τάξη» είπε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Δημητρης Καμμενος. «Προσπαθούν να μας κάνουν να χάσουμε τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει κοινωνία η οποία είναι μα μάζα που διαμορφώνουν τα ξένα κέντρα. Πρώτα πρέπει να βάζουμε τα εθνικά συμφέροντα. Μετά ολα τα υπόλοιπα. Είμαστε ένα αστικό κόμμα που πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία, τον ανταγωνισμό και την αριστεία. Οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να έχουν ελπίδες από εμάς. Οι νέοι, για να επιστρέψουν θα πρέπει να πιστέψουν σε ηγέτες. Τους καλούμε και τους λέμε να έρθουν να ελέγξουν το κράτος. Να μας ελέγχουν. Μόνο έτσι θα γίνουν πιστοί πολίτες», συμπλήρωσε, λέγοντας πως σκοπός του κόμματος είναι να δημιουργηθεί ένα πατριωτικό μέτωπο. Στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στην ομογένεια, λέγοντας πως πρόκειται για ένα συντηρητικό κομμάτι του ελληνισμού και γι αυτό απευθύνονται και σε εκείνους, ζητώντας τους να Φίνου πρεσβευτές της χώρας. «Γιατί ενοχοποιήθηκε η δεξιά; Θα πρέπει να βγούμε σε δημοκρατική επίθεση. Πιστεύουμε ότι είμαστε οι ηγέτες του χώρου. Είμαστε τα αφεντικά».

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος Τάκης Μπαλτάκος, τόνισε πως «δεν απευθυνόμαστε στους ψηφοφόρους κανενός κόμματος όπως είχε ακουστεί χθες. Θέλουμε να γεμίσουμε το κενό στα δεξιά. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει αμιγές δεξιό κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία κινείται προς το κέντρο και τα αριστερά καθώς έχει βουλευτές που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι. Εμείς προερχόμαστε από τη Νέα Δημοκρατία αλλά σήμερα η ΝΔ πρεσβεύει κάτι άλλο. Ενώ εκείνοι λένε πως είναι κεντροδεξιά, εμείς λέμε ότι είμαστε δεξιοί χωρίς εκπτώσεις. Άλλωστε από οπουδήποτε στον κόσμο πέρασε η αριστερά, δεν ξαναφύτρωσαν χορτάρι», είπε ο κ. Μπαλτάκος, που συμπλήρωσε πως έχει ήδη κάνει επαφές με τα υπόλοιπα δεξιά κόμματα για το ενδεχόμενο δημιουργίας του «πατριωτικού μετώπου».

«Πατρίδα μας είναι ο οικουμενικός ελληνισμός, οικία μας η πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια» διατρανώνει το νέο κόμμα που σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κ.Καμμενος, υπογράμμιζε πως απευθύνεται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, παρά το ότι ο κ.Μπαλτακος σήμερα είπε πως δεν στοχεύει σε κανένα από τα δυο αυτά κόμματα.

Άλλες αρχές της «Δύναμης Ελληνισμού» είναι «Η προάσπιση και η διαφύλαξη των προαιώνιων παραδόσεων και αξιών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας που αποτελεί πρώτιστη φροντίδα και στόχευση» ενώ τονίζεται πως το ελληνικό έθνος αξιολογικά και πολιτιστικά προηγείται και το ελληνικό κράτος ακολουθεί».

Από την ίδρυση του το κόμμα δίνει ένα σαφές στίγμα για τις αντιλήψεις που πρεσβεύει, καθώς υπογραμμίζεται πως οι αριστερές αντιλήψεις και ιδέες παρεμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας χαρακτηρίζονται ως «ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας». Γίνεται, δε, αναφορά στην ελληνικότητα της Μακεδονίας ενώ στόχος του κόμματος μεταξύ άλλων είναι «Μια Ελλάδα των δυο σημαιών», δηλαδή της Ελληνικής και της σημαίας της Εκκλησίας.

Για τον λόγο αυτό τα χρώματα το κόμματος είναι το γαλάζιο και το κίτρινο που παραπέμπουν στις δυο σημαίες.

Νωρίτερα, πριν την παρουσίαση του κόμματος, ο κ. Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού, είχε υπογραμμίσει ότι δεν πρόκειται να κάνει άνοιγμα στον χώρο της Αριστεράς και απέκλεισε οποιαδήποτε σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα