Στεφανία Λυμπερακάκη: Ποια είναι η τραγουδίστρια που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision 2020

Με το τραγούδι "Supergirl" η μόλις 18 ετών Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας στις 16 Μαΐου 2020.

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει τη 18χρονη θα συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο οποίος μετράει πολλές συμμετοχές στον διαγωνισμό και οι Arcade, ενώ οι στίχοι

αποτελούν έμπνευση των ίδιων και της Sharon Vaughn.

Στο πλευρό τους θα είναι και ο Φωκάς Ευαγγελινός στο κομμάτι της σκηνικής παρουσίας, που έχει υπογράψει τη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά το 2004, αλλά και της Έλενας Παπαρίζου που κέρδισε τη Eurovision το 2005, αλλά και πολλές συμμετοχές άλλων χωρών.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στον β’ ημιτελικό την Πέμπτη 14 Μαΐου, ενώ η Κύπρος στον πρώτο την Τρίτη 12 Μαΐου.

Ποια είναι η Στεφανία Λυμπερακάκη

Γεννημένη το 2002 από Έλληνες γονείς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, η Στεφανία Λυμπερακάκη είναι ήδη πολύ γνωστή στη γενέτειρά της αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες.

Ο χώρος της Eurovision δεν είναι άγνωστος για την 18χρονη, καθώς το 2016 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Junior Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Kisses που εκπροσώπησε την Ολλανδία τερματίζοντας στην 8η θέση με 174 βαθμούς.

Το πρώτο της single «Stupid Reasons» σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove κυκλοφόρησε το 2018.

Πέρα από τη μουσική η 18χρονη Στεφανία ασχολήθηκε και με την υποκριτική έχοντας πρωταγωνιστήσει σε τρεις ταινίες αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στα μουσικά βραβεία του MAD πέρυσι το καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα