Σπάνιο περιστατικό στην Άνδρο: Αγελάδα γέννησε τετράδυμα

Ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο σε παγκόσμια κλίμακα (με πιθανότητα μία στα 11 εκατομμύρια περίπου να συμβεί, σύμφωνα με κάποιες πηγές) έλαβε χώρα τη Δευτέρα στην Κατάκοιλο της Άνδρου, στην κτηνοτροφική εκμετάλλευση βοοειδών της κυρίας Μαρίας Μπαρού.

Μια αγελάδα έφερε στον κόσμο τέσσερα υγιέστατα μοσχαράκια, μετά από σχετικά εύκολο τοκετό διάρκειας δυόμιση ωρών. Τα τετράδυμα γεννήθηκαν με σωματικό βάρος περίπου 25 κιλών το καθένα, είναι όλα θηλυκού φύλου και προέρχονται από ταύρο της Ξανθής φυλής της Ακουιτανίας (Blonded’Aquitaine).

Οι χαρούμενοι

ιδιοκτήτες της φάρμας με την γιατρό και τα τετράδυμα.

Η μητέρα και τα νεογέννητα δέχτηκαν την ανάλογη φροντίδα από την κτηνίατρο του Τμήματος Κτηνιατρικής Άνδρου Κατερίνα Μανούσου, είναι εντελώς υγιή και απολαμβάνουν πλέον την περιποίηση των ιδιοκτητών της εκμετάλλευσης. "Οι ιδιοκτήτες είναι πάρα πολύ χαρούμενοι που η αγελάδα τους γέννησε τέσσερα μωρά και εγώ είμαι πολύ χαρούμενη που η αγελάδα και τα μοσχαράκια έχουν καλούς ιδιοκτήτες" δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 η κ. Μανούσου:

Στη χώρα μας, σύμφωνα με το enandro.gr τις τελευταίες δεκαετίες που οι μεταβολές του ζωικού πληθυσμού των βοοειδών καταγράφονται και καταχωρούνται ηλεκτρονικά σε επίσημες εθνικές βάσεις δεδομένων, δεν έχει παρατηρηθεί ξανά γέννηση υγιών τετράδυμων μοσχαριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα