Σκόπια: Η αντιπολίτευση μηνύει τον Ζάεφ για εσχάτη προδοσία

Η αντιπολίτευση της πΓΔΜ υπέβαλλε μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του VMRO-DPMNE Naum Stoilkovski.

Η μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία για το Οργανωμένο Εγκλημα και τη Διαφθορά, στρέφεται εναντίον και όλων των υπουργών της κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής που υπερψήφισαν

τη συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για εσχάτη προδοσία, για διακύβευση της ανεξαρτησίας της χώρας, για εχθρική στάση εναντίον της πατρίδας και για κατάχρηση εξουσίας.

"Η υπερψήφιση της συμφωνίας και οι κινήσεις για την εφαρμογή της αντιτίθενται στο Σύνταγμα της χώρας μας. Περιμένουμε πλέον να αποδοθεί δικαιοσύνη από το Ανώτατο Δικαστήριο, ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη για το καλό της πατρίδας μας", ανέφερε ο Naum Stoilkovski.

Υπενθυμίζεται ότι την κατάθεση μηνύσεων σχετικά με την συμφωνία για το θέμα του ονόματος είχε προαναγγείλει χθες ο αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE, Αλεξάνταρ Νικόλοφσκι.

Το VMRO-DPMNE υποστηρίζει ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών έγινε αποδεκτό "το τελεσίγραφο της Ελλάδας και το 100% των ελληνικών αιτημάτων".

Όπως όλα δείχνουν, η πιθανότερη ημερομηνία για το δημοψήφισμα για το ονοματολογικό στη πΓΔΜ, είναι η 16η Σεπτεμβρίου. Οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν εάν είναι υπέρ ή κατά της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος της χώρας, με στόχο την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η σχετική απόφαση για δημοψήφισμα αναμένεται να ληφθεί από το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ στις 17 Ιουλίου.

Πάντως η εκστρατεία Ζάεφ για το δημοψήφισμα έχει ατύπως ξεκινήσει από τώρα. "Η εκστρατεία προετοιμάζεται από την κρατική υπηρεσία για δημοσίων σχέσεων και προς το παρόν θα "τρέχει" σε κοινωνικά δίκτυα. Θα τονίσει τις στιγμές που είναι σημαντικές προς κατανόηση, την ουσία της συμφωνίας με την Ελλάδα, η οποία τώρα πρέπει να περάσει σε δημοψήφισμα", δήλωσε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα Balkan Insight κυβερνητική πηγή των Σκοπίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα