"Σκληρό ροκ" από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Σκληρή κριτική ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση στα όσα είπε (ή δεν είπε) ο πρωθυπουργός με την ομιλία του και τη συνέντευξη Τύπου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί μεταξύ άλλων τον Κυριάκο Μητσοτάκη για παραπομπή στο μακρινό ή το πολύ μακρινό μέλλον τη μείωση των πλεονασμάτων, για την εξαγγελία μη κοστολογημένων μέτρων, για “ανάπτυξη δίχως κανόνες για τους λίγους και τους ισχυρούς”, για “ιδιαίτερα εκκωφαντική

σιωπή για το ερώτημα της σχέσης μεγάλων επενδύσεων και προστασίας του περιβάλλοντος”, για ακύρωση των μέτρων ελάφρυνσης που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το 2020, για αντεργατικές ρυθμίσεις στα εργασιακά, ακόμα και για “ευτελισμό του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας”, εφόσον ο ανώτατος άρχοντας εκλέγεται με 151 ψήφους.

«Ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε πάνω από 2,5 ώρες για να επιβεβαιώσει πως ακυρώνει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και τις 10.500 προσλήψεις καθηγητών», αναφέρει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:

«Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε -για μια ακόμα φορά- τη μείωση των πλεονασμάτων στο αόριστο μέλλον. Με την ευκαιρία αυτή, τον ενημερώνουμε ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2,5% που δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος απέρριψε για να τη διεκδικήσει κάποτε, στο αόριστο μέλλον, δεν ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Ήταν μια ρεαλιστική προοπτική καθώς καμία συμφωνία δεν παραβιαζόταν και τα χρήματα των εταίρων ήταν διασφαλισμένα. Μπορεί να τον ενοχλεί, αλλά κάποια στιγμή οφείλει να το συνειδητοποιήσει: η χώρα έχει βγει πλέον από τα μνημόνια χάρη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Μέχρι να συμβεί αυτό, ας φροντίσει ο κ. Μητσοτάκης να μάθει την κοστολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε. Δεν συνάδει με την κατασκευασμένη εικόνα του «τεχνοκράτη» πολιτικού η παραπομπή της κοστολόγησης στο μέλλον. Όπως, βέβαια, δεν παραπέμπει στον φλογερό μακεδονομάχο που γνωρίσαμε η έμπρακτη αναγνώριση της ανάγκης για πιστή τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών», εκτιμάει η Κουμουνδούρου.

Ενδιαφέρον εμφανίζει ότι στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ απάντησαν πολλοί Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τομέα ευθύνης τους.

Μεταξύ αυτών η Έφη Αχτσιόγλου για τα εργασιακά, τονίζοντας ότι υπάρχει επιστροφή στα μέτρα του μνημονίου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για τις προσλήψεις στο δημόσιο, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Πάνος Σκουρολιάκος και άλλοι.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, εντατικοποιούνται από σήμερα οι συσκέψεις του Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψή του στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις επόμενες ημέρες θα έχει επαφές και με τους παραγωγικούς φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα