Σκανδαλίδης: Είμαστε οι αληθινοί εκφραστές του σοσιαλδημοκρατικού κινήματος στην Ευρώπη

Μήνυμα για ενότητα θέλησαν να εκπέμψουν προς την ηγεσία όσοι βρίσκονται από το πρωί στο ΣΕΦ για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής κι αυτό έγινε σαφές από τις στιγμές των χειροκροτημάτων.

Όρθιοι υποδέχθηκαν άπαντες την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, που μπήκε στην αρένα του ΣΕΦ λίγα λεπτά πριν τις 12, αλλά αυτό που σημειώθηκε, ήταν το γεγονός πως οι σύνεδροι και οι παρατηρητές

επέλεξαν να χειροκροτήσουν ξανά σε τρεις χειραψίες της Προέδρου, αυτές με τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλην της Φώφης Γεννηματά, νωρίτερα το ΣΕΦ αποθέωσε κατά την είσοδό του, μόνο τον πρώην πρωθυπουργό και νυν πρόεδρο του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ κ.Παπανδρέου.

Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, τους τρεις πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ χώριζε ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος καθόταν ανάμεσα στον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο τελευταίος, μέχρι να ξεκινήσει η ομιλία της προέδρου συζητούσε ασταμάτητα με τον Ανδρέα Λοβέρδο εκ δεξιών του.

Παρόντα στο συνέδριο είναι μια σειρά ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Κώστας Λαλιώτης και ο Κώστας Σκανδαλίδης που είναι και πρόεδρος του συνεδρίου.

Μάλιστα παίρνοντας πρώτος τον λόγο για να ανοίξει τις εργασίες του συνεδρίου, ο Κώστας Σκανδαλώδης αναφέρθηκε πρώτα στον Αντώνη Βγόντζα που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 73 ετών: «Δυστυχώς σε αυτό το συνέδριο δεν δίνει το παρών ο Αντώνης Βγοντζας. Ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας με ακέραιο ύφος, στιβαρή γνώση και μειλίχια παρουσία που σημάδεψε όλη τη διαδρομή μας. Σας ζητώ να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του» είπε ο κ. Σκανδαλίδης με τους συνέδρους να σηκώνονται όρθιοι.

Μετά τον φόρο τιμής στον Αντώνη Βγόντζα, ο πρόεδρος του συνεδρίου είπε πριν δώσει τον λόγο στη Φώφη Γεννηματά: «Στόχος του συνεδρίου είναι η διαμόρφωση από τη βάση του ενιαίου πολιτικού κέντρου, που θα μας οδηγήσει στις εκλογές και μετά από αυτές. Η αυριανή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου έχει σκοπό να σημάνει και το τέλος μιας αυταπάτης. Αυτής της δήθεν σοσσιαλδημοκρατικοποίησης του Αλέξη Τσίπρα. Εμείς είμαστε οι αληθινοί εκφραστές του σοσιαλδημοκρατικού κινήματος στην Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα