Σήφης Βαλυράκης: Θρίλερ διαρκείας - Η καταγγελία για εμπλοκή σκάφους και το DNA στη προπέλα

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας την Κυριακή (24/01) μετά από βόλτα που είχε πάει με το φουσκωτό σκάφος του και ενώ ήταν αγνοούμενος για ώρες.

Το Λιμενικό Σώμα όρισε πραγματογνώμονα προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά οι συνθήκες του θανάτου, με την σύζυγο του εκλιπόντος, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη να κάνει λόγο, με επιστολή της στον υπουργό Ναυτιλίας, για ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας, ζητώντας παράλληλα να αναβληθεί η κηδεία

του.

Η διαδικασία σχηματισμού δικογραφίας είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές θα πάρουν επίσης γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού, προκειμένου να δουν αν χτυπήθηκε από αυτή ή από κάποια άλλη, άλλου σκάφους.

Επίσης, στη δικογραφία υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρτυρία ενός ατόμου που αναφέρει ότι ο Σήφης Βαλυράκης άρχισε να διαπληκτίζεται με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος κατά τις 12.00 το μεσημέρι. Όμως, η σύζυγός του είχε πει στο Λιμενικό ότι ο σύζυγός της είχε φύγει από το σπίτι τους περίπου στις 13.30 με 14.00 το μεσημέρι.

Επίσης, στο σκάφος του πρώην υπουργού βρέθηκαν τα δύο ψαροντούφεκα που αυτό δείχνει ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρισκόταν πάνω στη βάρκα και ήταν εν κινήσει και κάτι έγινε απότομα με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους του.

Εξάλλου, το ειδικό κλειδί που δένεται πάνω στο χέρι του χειριστή δεν βρίσκονταν στο χέρι του, αλλά ήταν πάνω στη μηχανή και πιο συγκεκριμένα πάνω στο διακόπτη. Πρόκειται για το λεγόμενο quick stop που είναι το σχοινί που δένει ο χειριστής στο χέρι του ώστε αν πέσει στη θάλασσα, να τραβηχτεί και να σβήσει η μηχανή.

Καταγγελία Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη: Εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους

Τα νερά τάραξε η καταγγελία της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, η οποία, με επιστολή της στον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, καταγγέλλει εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους.

Η κ. Βαλυράκη αναφέρει χαρακτηριστικά: "Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας".

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κ. Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της η κυρία Βαλυράκη καταλήγει: "Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη".

Η οικογένεια Βαλυράκη ζήτησε αναβολή της κηδείας έτσι ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα την οποία ζητά.

Από τη δική του μεριά, ο κ. Πλακιωτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη σύζυγο του εκλιπόντος, εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος στην υπόθεση του θανάτου του.

Αυτόπτης μάρτυρας: "Ένταση με αλιευτικό"

Σύμφωνα με νέα μαρτυρία που είναι σε θέση να γνωρίζει το News 24/7, κάτοικος της περιοχής που βρισκόταν στην απέναντι ακτή σε απόσταση 500 μέτρων, είδε το περιστατικό να εξελίσσεται. Ο ίδιος είπε πως πρόσεξε να υπάρχει κάποια ένταση με ένα σκάφος λευκού χρώματος, αλιευτικό, μήκους έξι με επτά μέτρων, με το σκάφος του Βαλυράκη.

Ξαφνικά, το σκάφος αυτό άρχισε να κάνει στροφές γύρω από εκείνο του Βαλυράκη με αποτέλεσμα να προκαλέσει κυματισμό. Ο μάρτυρας δεν πρόσεξε την πτώση του Βαλυράκη, καθώς η απόσταση ήταν μεγάλη, θυμάται όμως το σκάφος να κάνει τουλάχιστον δύο κυκλωτικές κινήσεις γύρω από το έτερο σκάφος και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

Λόγω της απόστασης δεν μπόρεσε να διακρίνει γράμματα ή ονόματα πάνω στο αλιευτικό. Από μια πρώτη έρευνα δεν φαίνεται κάποιο σκάφος της περιοχής να ταιριάζει με την περιγραφή, και έτσι εκτιμάται πως ίσως να προέρχεται από κάποια άλλη περιοχή.

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Βάσει της ιατροδικαστικής έκθεσης, αιτία του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ήταν οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ ο ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, οι οποίες είναι πιθανό να προκλήθηκαν από την προπέλα του πλοίου.

Ο Νίκος Καλόγριας ανέφερε επίσης στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα. Όπως όλα δείχνουν, ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στο λαιμό.

Η αρχική εκτίμηση ήταν πως ο Σήφης Βαλυράκης έπεσε από το σκάφος, ενδεχομένως επειδή ένιωσε αδιαθεσία ή λιποθύμησε, ενώ το σκάφος συνέχισε να κινείται. Μια εκτίμηση που όμως παραμένει στον "αέρα".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα