Σεισμός στη Ελασσόνα: Οι αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων όταν "χτύπησαν" τα 5,9 Ρίχτερ

Ο ισχυρός μετασεισμός των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελασσόνα βρήκε το Δημοτικό Συμβούλιο των Μετεώρων να συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης. Την ώρα που ένας δημοτικός σύβουλος διετύπωνε τις απόψεις του, ξαφνικά η γη άρχισε να δονείται. Κάποιοι σύμβουλοι τρομαγμένοι σηκώθηκαν απο τις θέσεις τους, κάποιος φώναξε "ηρέμησε" και λίγο μετά η συνεδρίαση διεκόπη.

Την ώρα που σημειώθηκε ο σεισμός συνεδρίαζε και το Δημητικό Συμβούλιο Σερβίων. Μόλις τα 5,9

Ρίχτερ τακακούνησαν την περιοχή, αρχικά όλοι "πάγωσαν". Στη συνέχεια σηκώθηκαν απο τις θέσεις τους με τον πρόεδρο του συμβουλίου να τους καλεί να προστατεύσουν τους ευατούς τους και τις οικογένειές τους.

Σε απευθείας σύνδεση με τηλεπτική εκπομπή του Kontra βρισκόταν την ώρα του σεισμού ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας."Σεισμός. Πάρα πολύ δυνατός! Συνεχίζεται! Άνοιξε ο τοίχος πίσω μου", φώναξε ο βουλευτής.

Ο νέος σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν απο τις 9 το βράδυ της Πέμπτης 16 χλμ. Ν/ΝΔ της Ελασσόνας, με εστιακό βάθος 11,3 χλμ.

Από τον ισχυρότατο μετασεισμό σημειώθηκε κατολίσθηση βράχων στα Μετέωρα, χωρίς τραυματισμούς και ζημιές και πτώσεις τοίχων, κυρίως στο χωριό Αμούρι, σε σπίτια που ήδη είχαν υποστεί ζημιές από τον πρώτο σεισμό των 6 ρίχτερ, χωρίς επίσης να αναφερθούν τραυματισμοί η να κληθεί η Πυροσβεστική να επέμβει για παροχή βοήθειας.

Στην περιοχή μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών τους προς αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Έκκληση στους πολίτες να προσέχουν

Με δεδομένη την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην περιοχή στις 3 Μαρτίου, η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην εισέρχονται σε κτίρια τα οποία έχουν υποστεί ζημιές για την αποφυγή τραυματισμών και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στη Λάρισα έχουν μισθωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους κατοίκους που δεν επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στις οικίες τους. Οι κάτοικοι της περιοχής που επιθυμούν να μεταβούν στις εν λόγω ξενοδοχειακές μονάδες παρακαλούνται να επικοινωνούν με τους Δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας.

Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού), καθώς και οι 1η, 2η, 7η και 8η Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, ώστε να παρέμβουν άμεσα για την παροχή κάθε συνδρομής προς τους πολίτες, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο «Εγκέλαδος» για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών.

Η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει: «Μετά τις νέες σεισμικές δονήσεις που εκδηλώθηκαν σήμερα 04 Μαρτίου στη Θεσσαλία σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ώρα 20:38 με επίκεντρο 16 km ΝΝΔ της Ελασσόνας και 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ώρα 21:23 με επίκεντρο 21 km ΔΝΔ της Ελασσόνας.

Το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, μέχρι στιγμής, δεν έχει δεχθεί κλήσεις για παροχές βοηθείας, ενώ οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να πραγματοποιούν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή.

Παραμένουν σε επιφυλακή όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και η 1η, 2η, 7η και 8η ΕΜΑΚ.

Λόγω των συνεχόμενων μετασεισμών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα